Finnair teki kaikkien aikojen ennätystuloksen

Lentoyhtiö Finnair teki heinä-syyskuussa historiansa parhaan tuloksen. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos on parantunut jo 12 vuosineljännestä peräkkäin. Vertailukelpoinen liiketulos oli 118,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 65,7 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi 14,7 prosenttia ja oli 735,4 miljoonaa euroa. Henkilökilometrien määrä kasvoi yli 11 prosenttia.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan matkustajakäyttöasteet kehittyivät hyvin erityisesti Aasian ja Euroopan liikenteessä. Kotimaan liikenteen huonompi kehitys on kuitenkin edelleen huolenaihe. Suomen matkailussa näkyy silti merkkejä kasvavasta ulkomaisesta kiinnostuksesta.

– Jatkamme kasvustrategiamme toteuttamista ja tavoitteemme on kasvaa nopeammin kuin eurooppalaiset kilpailijamme Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä. Valtaosa aasialaisista asiakkaistamme jatkaa matkaansa Helsingistä Euroopan kohteisiimme, mutta olemme vastanneet kasvavaan kiinnostukseen Suomea ja muita Pohjoismaita kohtaan ja tehneet panostuksia tämän markkinan kehittämiseksi, Vauramo sanoi.

Lentojen tarjonta Lappiin kasvaa reipasta vauhtia, sillä Finnair kasvattaa tarjontaansa tällä talvikaudella yli viidenneksen. Lappiin lennetään joulukuun puolivälistä lähtien muun muassa Lontoon Gatwickista, Pariisista sekä Zürichistä. Finnairin tarjontaan on talvikaudella tulossa uusia kohteita muun muassa Intiaan, Meksikoon, Dominikaaniseen tasavaltaan sekä Kuubaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.