Finnairilta uusi aamulento kesällä Helsingin ja Kuopion välille

Kuopion lentoasemalta on tarjolla laajempi lentotarjonta kesälomakaudella 2018. Tarjontaan palaa toivottu aamulento useiden vuosien jälkeen. Finnair lentää heinäkuussa arkisin päivittäin neljä lentoa Kuopion ja Helsingin välillä.

Kuopion alueen kauppakamarin infravaliokunta tapasi viime vuonna Finnairin edustajia ja nosti esiin kesän lentotarjonnan, joka vaikeutti elinkeinoelämän matkustamista.

Kesän 2018 liikenneohjelmassa on mukana aamulento, joka lähtee Helsingistä kello 07.25 ja saapuu Kuopioon kello 8.25. Vastaavasti Kuopiosta lento Helsinkiin lähtee kello 08.50, ja on Helsingissä kello 09.50.

Viimeksi vastaava aamulento oli Kuopiossa tarjolla kesällä 2010. Se mahdollistaa tärkeät työpäivän aikaiset kokousvierailut Kuopiossa.

– Vielä viime kesänä Kuopioon pääsi Helsingistä aikaisintaan kahden jälkeen iltapäivällä, kauppakamarin infravaliokunnan puheenjohtaja Jyri Kuivala sanoo tiedotteessa.

– Vahvassa kasvussa olevien pohjoissavolaisten yritysten toiminta ei pysähdy kesälomaan. On hienoa, että tulevana kesänä yritykset pääsevät joustavammin maailmalle tekemään kauppaa, Kuivala iloitsee.

Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo lentotarjonnan puhuttaneen maakunnan yritysjohtoa runsaasti viime vuosina. Sekä hinnoista että lomakausien vuorotarjonnasta on tullut kritiikkiä maakunnan elinkeinoelämältä. Aiheesta on keskusteltu avoimesti Finnairin kanssa.

– Alueen yritystoiminnan ja matkailun kehittäminen vaatii pitkäjänteistä lentojen kehittämistä, tiheää vuoroväliä, kilpailukykyistä hinnoittelua ja tulevaisuudessa suoria reittilentoja myös muualle kuin Helsinkiin, Huhtiniemi avaa kauppakamarin viestejä.

Uusimmat

Talous

Odotettu hanke alkaa -muotoilusta kasvuvoimaa Itä-Suomeen

Uusi EU-hanke: Ylä-Savoon lisää työväkeä

Renault'n, Nissanin ja Mitsubishin johtajalle vaaditaan potkuja – Nissanin johtokunta koolla torstaina

Isän elämäntyöstä nousi merkitys ja lohtu – Maria Martikaiselle Genelec on elämän mittainen tarina

Savon Yrittäjät hilpeissä tunnelmissa Tahkolla – katso kuvasarja

Yrittäjät juhlivat Tahkolla – perheyritys nappasi hienon palkinnon

APECin kokouksessa puhuneen Kiinan presidentin mukaan asiat pitää ratkaista neuvottelemalla –  ei yhteenotoilla

Panimoliiton johtoon Riikka Pakarinen

Kuopion Panza jatkaa Jyväskylän konkurssista huolimatta

Olvi kaavailee mittavaa investointia Iisalmeen - nouseeko Luuniemeen uusi jättivarasto?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.