Finnairilta uusi aamulento kesällä Helsingin ja Kuopion välille

Kuopion lentoasemalta on tarjolla laajempi lentotarjonta kesälomakaudella 2018. Tarjontaan palaa toivottu aamulento useiden vuosien jälkeen. Finnair lentää heinäkuussa arkisin päivittäin neljä lentoa Kuopion ja Helsingin välillä.

Kuopion alueen kauppakamarin infravaliokunta tapasi viime vuonna Finnairin edustajia ja nosti esiin kesän lentotarjonnan, joka vaikeutti elinkeinoelämän matkustamista.

Kesän 2018 liikenneohjelmassa on mukana aamulento, joka lähtee Helsingistä kello 07.25 ja saapuu Kuopioon kello 8.25. Vastaavasti Kuopiosta lento Helsinkiin lähtee kello 08.50, ja on Helsingissä kello 09.50.

Viimeksi vastaava aamulento oli Kuopiossa tarjolla kesällä 2010. Se mahdollistaa tärkeät työpäivän aikaiset kokousvierailut Kuopiossa.

– Vielä viime kesänä Kuopioon pääsi Helsingistä aikaisintaan kahden jälkeen iltapäivällä, kauppakamarin infravaliokunnan puheenjohtaja Jyri Kuivala sanoo tiedotteessa.

– Vahvassa kasvussa olevien pohjoissavolaisten yritysten toiminta ei pysähdy kesälomaan. On hienoa, että tulevana kesänä yritykset pääsevät joustavammin maailmalle tekemään kauppaa, Kuivala iloitsee.

Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo lentotarjonnan puhuttaneen maakunnan yritysjohtoa runsaasti viime vuosina. Sekä hinnoista että lomakausien vuorotarjonnasta on tullut kritiikkiä maakunnan elinkeinoelämältä. Aiheesta on keskusteltu avoimesti Finnairin kanssa.

– Alueen yritystoiminnan ja matkailun kehittäminen vaatii pitkäjänteistä lentojen kehittämistä, tiheää vuoroväliä, kilpailukykyistä hinnoittelua ja tulevaisuudessa suoria reittilentoja myös muualle kuin Helsinkiin, Huhtiniemi avaa kauppakamarin viestejä.