Finvector hakee miljoonakorvausta

Kuopiolainen Finvector Vision Therapies hakee välimiesmenettelyn kautta miljoonan euron korvausta Herantis Pharma Oyj:n tytäryhtiöltä Laurentis Pharmalta ja osalta sen entisistä osakkeenomistajista.

Geenilääkevalmistaja Finvector on entinen Ark Therapeutics Finland, jonka omistus on siirtynyt sveitsiläiselle Frederik Poulsenin säätiölle. Säätiön omistuksessa on myös ruotsalainen Ferring-lääkekonserni, joka on laajentamassa toimintaansa viruslääkemarkkinoille.

Herantis Pharma syntyi huhtikuussa 2014, kun silloinen Hermo Pharma Oy hankki osakevaihdolla lääkekehitysyhtiö Laurentis Pharmasta 99 prosenttia. Finvector katsoo, että Laurantiksen osakekannan hankinnan yhteydessä on rikottu Laurantista koskevaa osakassopimusta.

Kiista koskee Finvector Visionin omistusosuutta Laurentiksesta omistusjärjestelyn jälkeen. Herantiksen mukaan väitettyä osakassopimusta ei ole tapahtunut ja Finvectorin esittämä vaade on perusteeton.

Finvector Vision Therapiesin liikevaihto oli vuonna 2013 noin 6,9 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Timo Ristola kertoo, että yrityksen palveluksessa on yli 50 työntekijää ja tilauskanta alkaneelle vuodelle on hyvä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.