Fortum myy "Raaden hampaan" kiinteistöyhtiölle

Fortum ja Fortumin eläkesäätiö myyvät Fortumin pääkonttorialueen Espoon Keilaniemessä Regenerolle. Kauppahinta on 74 miljoonaa euroa ja kauppaan kuuluvat pääkonttorirakennukset tontteineen. Regeneron omistavat yhdessä YIT ja HGR Property Partners.

Fortum ilmoitti keväällä, että pääkonttori muuttaa vuodenvaihteessa uudistettuun monitilatoimistoon Keilaniemessä.

Fortumin pääkonttorina on ollut vuonna 1976 valmistunut 90 metriä korkea tornitalo, jota on kutsuttu silloisen toimitusjohtaja Uolevi Raaden mukaan "Raaden hampaaksi".

Viime vuonna voimaan tullut asemakaavamuutos sallii tornirakennuksen muuttamisen asuinkäyttöön sekä palvelu- ja liiketiloiksi. Alueelle voidaan rakentaa myös kaksi matalampaa asuinkerrostaloa.

Regeneron tavoite on kehittää koko Keilaniemen aluetta, joka on Länsimetron aloittaessa toimintansa saamassa entistä paremmat joukkoliikenneyhteydet.

Uudessa pääkonttorirakennuksessa sijaitsevat Fortumin lisäksi myös Tiedon ja Microsoftin toimitilat. Rakennus valmistui alun perin Nokian pääkonttoriksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Nousu jatkui Wall Streetillä tiistaina

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

UPM aikoo sulkea Suomen vanhimman toiminnassa olevan vaneritehtaan Jyväskylässä – Teollisuusliitto vaatii, että UPM selvittää kaikki mahdollisuudet toiminnan jatkamiselle

Seurakuntien tulos romahtanut liki 20 miljoonalla alkuvuonna: "Tässä on poikkeuksellinen tilanne käsillä"

Marimekolle uusi luova johtaja – muutaman vuoden ajan designin johtamisen malli yhtiössä "ollut toisenlainen"

Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa, Hypon Brotherus on varovaisempi: "Kauppaluvut jäävät kymmeniä prosentteja edellisvuodesta"

Pörssikurssit nousivat Yhdysvalloissa mellakoinnin keskellä

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – lomautusuhan alla 1  200 työntekijää 

Autojen ensirekisteröinnit puolittuivat toukokuussa – vuodesta tulossa kauppiaille 2000-luvun ankein

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.