Fortum sai Loviisan yva-selostuksen valmiiksi

Fortum on saanut valmiiksi Loviisan ydinvoimalaan suunnitellun kolmannen reaktorin ympäristövaikutusten arviointiselostuksen.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää arviointiselostuksesta lausuntokierroksen, jonka yhteydessä selostuksesta pyydetään lausunnot useilta eri ministeriöiltä, viranomaisilta ja yhteisöiltä.

Myös kansalaisilla on mahdollisuus osallistua kuulemiseen. Yva-selvitys laitetaan kansalaisten saataville työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuille. Kansalaiset voivat lähettää kommenttinsa sähköpostitse osoitteeseen kuuleminen@tem.fi.

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee selostuksen ja annettujen lausuntojen pohjalta yva-menettelyn päättävän lausunnon, jonka on määrä valmistua neljän kuukauden kuluessa.

Suomessa on Fortumin hankkeen ohella käynnissä kaksi muutakin ydinvoimalaitoshankkeen yva-prosessia. Teollisuuden Voima jätti Olkiluodon neljännen reaktorin yva-selostuksen helmikuussa. Lisäksi Fennovoima Oy selvittää ydinvoimalaitoshankkeen ympäristövaikutuksia Kristiinankaupungissa, Pyhäjoella, Ruotsinpyhtäällä ja Simossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Google ilmoitti 10 miljardin dollarin investoinnista Intiaan – teknologiajätit tiivistävät kilpailua kehittyvästä markkina-alueesta

Euroopan komissio hyväksyi Alankomaiden miljardituen lentoyhtiö KLM:lle

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metson ja Outotecin yhdistymisen ulkopuolelle jääneen Neleksen – kaupan arvo on 1,7 miljardia euroa

Puukauppa kävi nihkeästi alkuvuonna – maaliskuusta lähtien kauppa on kuitenkin käynyt samaan tahtiin kuin vuosi sitten

Koronan vaimentamilla pörssiyhtiöillä kova paine kertoa näkymistään – tuloskaudesta odotetaan synkkää

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.