Fortum sai Loviisan yva-selostuksen valmiiksi

Fortum on saanut valmiiksi Loviisan ydinvoimalaan suunnitellun kolmannen reaktorin ympäristövaikutusten arviointiselostuksen.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää arviointiselostuksesta lausuntokierroksen, jonka yhteydessä selostuksesta pyydetään lausunnot useilta eri ministeriöiltä, viranomaisilta ja yhteisöiltä.

Myös kansalaisilla on mahdollisuus osallistua kuulemiseen. Yva-selvitys laitetaan kansalaisten saataville työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuille. Kansalaiset voivat lähettää kommenttinsa sähköpostitse osoitteeseen kuuleminen@tem.fi.

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee selostuksen ja annettujen lausuntojen pohjalta yva-menettelyn päättävän lausunnon, jonka on määrä valmistua neljän kuukauden kuluessa.

Suomessa on Fortumin hankkeen ohella käynnissä kaksi muutakin ydinvoimalaitoshankkeen yva-prosessia. Teollisuuden Voima jätti Olkiluodon neljännen reaktorin yva-selostuksen helmikuussa. Lisäksi Fennovoima Oy selvittää ydinvoimalaitoshankkeen ympäristövaikutuksia Kristiinankaupungissa, Pyhäjoella, Ruotsinpyhtäällä ja Simossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.