Gasum: Maakaasun hinta laskee koko vuoden

Maakaasuyhtiö Gasum arvioi, että kaasun hinta laskee koko tämän vuoden ajan. Syynä on öljyn ja kivihiilen hintojen putoaminen. Kaasun hinta on sidottu öljyn ja kivihiilen hintakehitykseen.

Gasumin toimitusjohtajan Antero Jänneksen mukaan kaasu maksaa tällä hetkellä Suomessa hieman vähemmän kuin Keski-Euroopassa, jossa hinta seuraa öljyä. Kaasun hinta putoaa kuitenkin sen vuoksi nopeammin Keski-Euroopassa kuin Suomessa.

Maakaasua käytetään Suomessa eniten yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotannossa, joten kaasuverkkoon kuuluvilla paikkakunnilla pitäisi lämmityslaskun kääntyä laskuun. Myös teollisuus käyttää runsaasti kaasua.

Kaasun osuus Suomen energiankulutuksesta on 11-12 prosenttia. Kaasun käyttö kasvoi viime vuonna hieman, mutta taantuman merkit alkoivat näkyä loppuvuoden aikana.

Gasumia kiinnostaa myös nesteytetyn maakaasun tuonti Suomeen. Tankkereilla meriteitse kuljetettava nesteytetty maakaasu tarjoaisi lisävaihtoehdon Venäjältä tuotavalle maakaasulle.

Jänneksen mukaan hanke ei ole kuitenkaan vielä ajankohtainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Gasum: Ukrainan kiista ei vaikuta Suomeen

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.