HKScan vähentää väkeä – tulos koheni, mutta jäi yhä tappiolle

Lihayhtiö HKScan aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 220 henkilön vähennyksiin koko yhtiössä. Kohteena ovat konsernin johto ja toimihenkilöt kaikissa HKScanin toimintamaissa.

HK Scanista kerrotaan, että Rauman yksikössä työskentelevät ovat pääosin neuvottelujen ulkopuolella. Samoin tuotannon työntekijät ovat yt-neuvottelujen ulkopuolella. HKScan irtisanoi tuotannon ja logistiikan työntekijöitä viime syksynä, jolloin Vantaalta, Forssasta, Mikkelistä, Outokummusta ja Paimiosta vähennettiin yhteensä 165 työntekijää.

HKScanin loka-joulukuun vertailukelpoinen liiketulos oli 2,2 miljoonaa euroa tappiollinen, kun vuotta aiemmin tappiota tuli 12,3 miljoonaa euroa. Koko viime vuoden tulos jäi 47,5 miljoonaa euroa tappiolle, kun toissa vuonna tappiota kertyi 17,6 miljoonaa euroa.

– HKScanin koko vuoden tulos oli pettymys. From Farm to Fork -strategian toteutus ei ole tuottanut tavoitteen mukaista parannusta yhtiön kannattavuuteen. Tarvitsemme määrätietoisia toimia negatiivisen kehityksen korjaamiseksi, toimitusjohtaja Tero Hemmilä sanoo tiedotteessa.

HKScan arvioi, että sen tehostamisohjelma ja muut korjaavat toimet alkavat tuottaa tulosta tänä vuonna. Yhtiön mukaan globaalin lihankulutuksen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Kotimarkkinoilla kulutuksen kasvun arvioidaan keskittyvän siipikarjanliha- ja ateriakategorioihin, kun taas muun kysynnän ennustetaan pysyvän vakaana.

HKScan on syksyn aikana uusinut johtoaan. Marraskuun lopussa kerrottiin, että tuolloinen toimitusjohtaja Jari Latvanen ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Nikula jättävät tehtävänsä. Hemmilä nimitettiin uudeksi toimitusjohtajaksi pikavauhtia. Joulukuussa kerrottiin vielä kolmen hallituksen jäsenen erosta.