HS: Osa Portugalissa pysyvästi asuvista eläkeläisistä voi nostaa etuajassa eläkesäästöjään verotta

Helsingin Sanomien mukaan Portugaliin muuttaneiden eläkeläisten verotuksesta on paljastunut uusi porsaanreikä. Sen ansiosta osa maassa pysyvästi asuvista eläkeläisistä voi nostaa etuajassa ison osan eläkesäästöistään verotta, vaikka Suomi on uudella verosopimuksella lopettamassa verovapaiden eläkkeiden nostot vuoden 2018 tai 2019 alusta.

Valtiovarainministeriön hallitusneuvos Antero Toivainen myöntää lehdelle, että on ollut tiedossa, että on eläkejärjestelyitä, joiden säästöjä voi nostaa nopeutetusti.

Toivaisen mukaan Portugaliin on saattanut siirtyä hyvin nopeastikin suomalaisia, joilla on nopeutetussa aikataulussa nostettava eläke.

Ennen uutta sopimusta Portugaliin muuttaneet eläkeläiset ovat voineet saada yksityisen sektorin eläketulot verovapaana.

Portugalin eläkeläisten nollaverosta nousi kohu vuonna 2015, kun Helsingit Sanomat uutisoi kolmen eläköityneen pörssiyhtiön johtajan ja vuorineuvoksen siirtäneen kotipaikkansa Portugaliin lyhyen ajan sisällä.

Keskon ex-pääjohtaja Matti Halmesmäki, Rautaruukin entinen toimitusjohtaja Sakari Tamminen ja Nokian Renkainen entinen toimitusjohtaja Kim Gran pitävät Portugalia Helsingin Sanomien mukaan edelleen kotipaikkanaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.