HS: Suomalainen vinguttaa visaa maltillisesti

Suomalaiset vaikuttaisivat olevan maltillisia luottokortin käyttäjiä. Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä selviää, että nuorista 18-30-vuotiaista 41 prosenttia ei omista luottokorttia. Samanikäisistä luottokortin haltijoistakin viidennes jättää kertomansa mukaan hyödyntämättä korttinsa luotto-ominaisuutta. 55-64-vuotiaista vastaajista yhdeksällä kymmenestä on luottokortti, mutta heistäkin vain reilu puolet kertoo sitä käyttävänsä.

Vajaa kolmannes nuoremmista ja reilu kolmannes vanhemmista vastaajista sen sijaan myönsi ottaneensa korollista luottokorttivelkaa. Reilu kolmannes nuorista ja vajaa kolmannes vanhemmista vastaajista ei kuitenkaan tiennyt, millaista korkoa he luottokorttivelastaan maksavat.

Vastaajat suhtautuivat myös pikavippeihin varauksellisesti. Molemmissa ikäryhmissä noin 80 prosenttia vastanneista paheksui niitä.

Kyselyn toteutti Suomen Gallup.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.