HS: Valtio erotti Härmälän Outokummun hallituksesta

Valtio-omistaja antoi potkut metalliyhtiö Outokummun hallituksen puheenjohtajalle Jukka Härmälälle, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Härmälä lähtee hallituksesta vastentahtoisesti ja katkerin mielin. Härmälän tilalle Outokummun hallitukseen nousee Wärtsilän toimitusjohtaja Ole Johansson.

- Vaihdoksen takana on valtio ja sen omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.). Valtio sanelee tällaiset ratkaisut yhtiössä, josta se omistaa suoraan 31 prosenttia ja Kelan kautta yhdeksän prosenttia lisää, lehti kirjoittaa.

Härmälän mukaan vaihdoksen taustalla ovat poliittiset syyt. Häkämies puolestaan sanoo, että kysymys on luottamuspulasta.

Vuorineuvos Jukka Härmälä on metsäyhtiö Stora Enson entinen toimitusjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.