HS: Verottaja vaati oikeusasiamiestä salaamaan osan Liechtenstein-päätöksestään

Apulaisoikeusasiamies salasi osan Liechtensteinin veronkiertotapausta koskevaa päätöstään, uutisoi Helsingin Sanomat. Salaamista vaati lehden mukaan Verohallinto.

Joulukuussa julkistetusta päätöksestä on jätetty pois kahden sivun verran tekstiä. Poistoista ei ole mainintaa päätöksessä. Poistetuista tiedoista käy lehden mukaan ilmi, että Verohallinnon sisällä oli epäilyjä sen omien toimien tehokkuudesta.

Oikeusasiamiehen kanslia tiedotti tänään, ettei päätöstä voitu julkaista kokonaan, koska Verohallinnon selvityksen julkisuutta koskeva asia oli vireillä Helsingin hallinto-oikeudessa.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin totesi joulukuisessa päätöksessään Verohallinnon toimineen vastoin lakia tutkiessaan Liechtensteiniin varoja piilottaneiden suomalaisten toimintaa. Tutkinta oli Sakslinin mukaan muun muassa turhan hidasta ja annetut veronkorotukset tavanomaista lievempiä.

Päätöksen salatussa osassa todetaan muun muassa, että verotarkastuksen aloittaminen viivästyi viraston sisäisten erimielisyyksien takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.