Helkama Forste lopettaa tuotannon Suomessa

Kylmäkaappien valmistaja Helkama Forste lopettaa tuotannon Suomessa ja sulkee Forssan-tehtaansa ensi kesänä. Työpaikan menettää 151 henkilöä.

Helkama Forste luopuu tappiollisesta kodinkoneitten valmistuksesta ja keskittyy ammattikylmäkaappeihin. Niiden tuotanto jatkuu Unkarissa ja Venäjällä, missä markkinat ovat lähempänä ja työ halvempaa.

Forssaan jäävät konsernin keskushallinto ja tuotekehitys, jotka työllistävät 18 henkilöä.

Helkama Forsten liikevaihto on 115 miljoonan euroa. Konsernilla on Forssassa liki 10 000 neliötä teollisuustilaa. Toimitusjohtaja Henry Paasikiven mukaan ensisijainen vaihtoehto on tehtaan myynti.

Vielä tämän sesongin Helkama Forste jatkaa Forssassa täysillä. Yhtiö palkkaa kesällä päättyväksi kaudeksi noin 60 määräaikaista työntekijää.

Kylmälaitetehdas on perustettu vuonna 1961 ja kuulunut Helkaman perheelle 1970-luvun puolivälistä. Konsernin omistusjärjestelyissä 1980-luvulla kylmäkoneet jäivät Eero Helkaman sukuhaaralle.

Tuore toimitusjohtaja Paasikivi sanoo, ettei tervehdyttämiseen löytynyt muita vaihtoehtoja kuin tappiollisten Suomen- ja Unkarin-yksikköjen yhdistäminen.