Helsingin pörssi päätyi nollille

Helsingin pörssin perjantainen laskutunnelma piristyi iltaa kohti. Nousuyritys ei kuitenkaan onnistunut, ja pitkään nollan tuntumassa pyörinyt OMXH-indeksi päätyi aivan samalle tasolle kuin torstaina, 5 105,65 pisteeseen.

Tunnelmia kohensi muun muassa se, että Yhdysvaltain talous ei loppuvuonna supistunutkaan aivan niin paljon kuin pelättiin.

Myös Nokian hinta pysyi lähes edellispäivän tasolla. Osake halpeni vain 0,2 prosenttia 9,59 euroon. Eniten vaihdettujen kärkikymmeniköllä ei silläkään ollut selkeää yhteistä suuntaa, ja esimerkiksi isojen metsäyhtiöiden Stora Enson ja UPM:n kurssit pysyivät myös kutakuinkin entisissä lukemissa.

Wärtsilän tulos oli sijoittajille pettymys, ja osake painui melkein kuusi prosenttia alaspäin 21 euroon. Toinen tulosjulkistaja Outotec kertoi parempia uutisia ja palkittiin liki neljän prosentin nousulla. Outotecin päätöskurssiksi tuli 11,10 euroa.

Nousijoitten listalla oli lähinnä pienempiä yhtiöitä, mutta myös Finnairin kurssi kohentui melkein viisi prosenttia 5,20 euroon.

Kauppaa käytiin edelleen hiljakseen, ja vaihtoa kertyi vain 565 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.