Helsingin pörssi vakautui eilisen kovan rytinän jälkeen – alkuvuoden kurssinousu on nyt syöty lähes kokonaan

Osakekurssien jyrkkä alamäki näyttää toistaiseksi päättyneen Helsingin pörssissä. Tänään aamupäivällä pörssin yleisindeksi on pysytellyt suunnilleen eilisen päätöskurssin tasolla.

Toisen vuosineljänneksen tuloksensa aamulla julkistanut terveysyhtiö Pihlajalinna oli puolenpäivän aikaan noin neljän prosentin laskussa. Isoista yhtiöistä nousijoihin kuului muun muassa rengasvalmistaja Nokian Renkaat.

Eilen osakkeiden halpeneminen kiihtyi päivän edetessä, ja Helsingin pörssi sulkeutui lopulta 2,3 prosenttia miinukselle. Kovia kolhuja saivat muun muassa metsä- ja teräsyhtiöt.

Viimeaikaisen osakekurssien heikkenemisen myötä Helsingin pörssin alkuvuoden kurssinousu on syöty lähes kokonaan. Pörssin yleisindeksi on enää noin kaksi prosenttia korkeammalla kuin vuoden alussa.

Yhdysvalloissa eilen vuoden heikoin pörssipäivä

Eilen osakkeita painoivat huonot uutiset Kiinan ja Saksan taloudesta sekä Yhdysvaltojen korkokäyrän kääntyminen, mikä on perinteisesti ollut vahva merkki tulevasta taantumasta.

Korkokäyrän kääntyminen tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltain liittovaltion pitkäaikaisten lainojen korot ovat alhaisempia kuin lyhyiden. Keskiviikkona korkokäyrä kääntyi, kun liittovaltion kymmenvuotisen lainan korko laski kaksivuotisen lainan koron alapuolelle.

Kiinan teollisuustuotannon luvut olivat heikoimmat 17 vuoteen, ja Suomen tärkeimmän vientimaan Saksan talous supistui toisella vuosineljänneksellä.

Wall Streetillä keskeinen Dow Jones -indeksi sukelsi eilen peräti 3,1 prosenttia eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Teknologiapainotteinen Nasdaq putosi 3,0 ja S&P 500 putosi 2,9 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.