Hengitysharjoituslaite: Kuopiolaisfirma sai sopimuksen amazon.comin kanssa

Hapella Oy on tehnyt sopimuksen saksalaisen amazon.com -verkkokaupan kanssa WellO2 -laitteen myynnistä saksankielisille alueille. Sopimuksen myötä Hapella Oy:n myynnin uskotaan kasvavan moninkertaisesti. Hapella Oy lanseerasi Suomen markkinoille vuosi sitten lokakuussa WellO2 - hengitysharjoituslaitteen. Laitteella on kansainvälinen patentti.

Sen keksijä on kiuruvetinen Aulis Kärkkäinen. Kärkkäinen kehitti laitteesta ensimmäisen prototyypin jo yli kymmenen vuotta sitten helpottaakseen omaa hengitystään. Kärkkäisellä on pitkä keksijä- ja yrittäjätausta. Hän oli perustamassa lämpöpuuta valmistavaa Lunawoodia Iisalmeen. Lisäksi hän on työskennellyt myös koneurakoitsijana ja traktorikauppiaana sekä tehnyt maatalouteen liittyviä konekeksintöjä veljensä kanssa.

– WellO2 on hyvinvointilaite, joka avaa ja kosteuttaa hengitysteitä ja vahvistaa hengityslihaksia. Laite yhdistää vastusteisen hengityksen ja höyryhengityksen. Laitteen käytöstä on hyötyä hengitysvaikeuksista tai pinnallisesta hengityksestä kärsiville, kuorsaajille, ikääntyneille, urheilijoille tai ammatikseen ääntään käyttäville henkilöille, kuten laulajille ja opettajille, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Yritys on kansainvälistymässä ja neuvottelun alla on yhteistyö myös Pohjoismaissa, Kiinassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.