Hiihtokeskukset eivät usko konkursseihin

Hiihtokeskukset olettavat tässä vaiheessa ja kauden tulosten valossa, että taantuma pahimmillaankin iskee kotimaan matkailuun vasta viiveellä.

- En usko hiihtokeskusten joukkokonkursseihin, vaikka kaikki vaihtoehdot tämänhetkisessä taloustilanteessa ovat tietenkin mahdollisia, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

- Matkailukeskuksissa investoinnit, taloudelliset riskit, ovat hajaantuneet niin monelle eri taholle, ettei 1990-luvun alun konkurssiaalto voi edes tapahtua, hän uskoo.

- Toki majoitusrakentaminen tai yleensä rakentaminen tässä on eturintamassa. Siellä on nyt varmasti tiukkaa, hän myöntää.

Tollet kertoo, että hissiyhtiöt ovat investoineet lumetukseen ja uuteen kalustoon, mutta maltillisesti ja hyvin pitkällä aikavälillä.

- Kyse on vuosikymmenten investoinneista, kun yksi hissi rakennetaan. Lumetusinvestoinnit tarkoittavat talvimatkailuteollisuuden perustaa - ilman lunta ei ole talvimatkailua.

- Tulevat ajat taatusti koettelevat, ja jos asiakkaamme päättävät tinkiä perheen yhteisestä lomasta, olemme totisesti vakavan paikan edessä, hän varoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.