Huoltoasemaketju lopettaa toimintansa – "Työntekijöille oli yllätys"

Vaaleanpunaisista huoltoasemista tunnettu GT-ketju lopettaa toimintansa. Virallinen päätös asiasta on tehty viime maanantaina. Lopettamisen taustalla ovat talousvaikeudet. Yhtiön viime vuoden tulos oli 800 000 euroa tappiollinen.

– Pitää paikkansa. Yritys teki sen verran tappiota, että omistajat päätyivät tähän ratkaisuun. Meille työntekijöille oli yllätys, että päätös tuli näin kesän alussa, kertoo toimitusjohtaja Pasi Hämäläinen.

Polttoaineita toimittava GT Retail Oy perustettiin vuonna 2007. Se siirtyi vuonna 2013 osaksi kansainvälistä öljyalantoimijaa Optima Energy Groupia, jonka pääpaikka on Sveitsin Genevessä. Toimintaa Suomessa on viime aikoina pyörittänyt Neptune Oil Suomi Oy. Suomessa yhtiöllä oli parhaimmillaan 68 asemaa, joista toistakymmentä myös Savon alueella.

– Eniten meni vikaan, että meillä oli pitkäaikaisia vuokrasopimuksia asemista, joiden myyntivolyymit oli arvioitu väärin ja vuokraa maksetaan liikaa. Katteet ovat nykyään paljon tiukemmassa ja kilpailu on kovempaa, Hämäläinen jatkaa.

Tällä hetkellä asemia on kuutisenkymmentä eri puolilla maata, joista noin puolet on kauppiasvetoisia. Hämäläisen mukaan varsinkin kauppiasvetoiset asemat ovat hyvin löytäneet hyvin uuden polttoaineen toimittajan.

Yhtiön kuusi henkilökunnan jäsentä on irtisanottu.

– Tässä vaiheessa kyse on liiketoiminnan lopettamisesta. Yritämme maksaa kaikki velat pois, Hämäläinen summaa.