Hydroline aloittaa yt-neuvottelut

Finanssikriisistä aiheutuva epätietoisuus jäytää metalliteollisuudenkin tilauskirjoja. Siilinjärveläinen sylinterivalmistaja Hydroline Oy neuvottelee ensi viikolla sopeuttamistoimista.

- Tämän hetken tilanne näyttää siltä, että emme tarvitse irtisanomisia, mutta kaikkia muita malleja hyväksi käyttäen pyritään tästä kuopasta yli pääsemään, sanoo toimitusjohtaja Jukka Laakkonen.

Koko henkilöstöä koskevissa yhteistoimintaneuvotteluissa pöydällä ovat Laakkosen mukaan kuitenkin kaikki vaihtoehdot. Hän toivoo työntekijöiltään ymmärrystä.

Hydroline palkkasi äskettäin vuodessa yli sata uutta työntekijää, jotka täsmäkoulutettiin sen tarpeisiin.

- Kun on iso koulutuskuviokin tehty, pyrimme pitämään oman henkilöstön hyvinvoinnista kynsin hampain kiinni.

Laakkosen mukaan Hydrolinen joulukuun tilauskirja on tyhjentynyt radikaalisti. Useat yrityksen suuret hankkijat ovat siirtäneet tilauksiaan ensi vuoden puolelle.

- Tämä kuu on ollut todella hyvä liikevaihtokuukausi. Jos peruutuksia ei tule, on marraskuukin vielä jollain tasolla mallikas. Joulukuulla on sitä dramatiikkaa, hän kertoo.

Hydrolinen budjetoitu liikevaihto tälle vuodelle on 32 miljoonaa euroa. Laakkosen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että yritys pääsisi lähelle 31 miljoonaa, jossa kasvu edellisvuodesta olisi noin viisi miljoonaa.

Aiheesta lisää lauantain Savon Sanomissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.