IAU:n tukilakko päättyi - yli 20 lentoa peruuntui

Ilmailualan Unionin (IAU) tukilakko Suomessa on päättynyt. Aamukolmelta alkanut lakko päättyi suunnitelmien mukaisesti kello 17.

Ilmailualan Unioni päätti eilen aloittaa norjalaisen lentoyhtiön Norwegianin työkiistan vuoksi tukilakon, joka keskeytti maapalvelut Norwegianin lennoilla Suomessa.

Norwegianista kerrottiin tukilakon päätyttyä, että tämän päivän Suomesta lähtevistä lennoista peruuntui lakon vuoksi 10 ja saapuvista lennoista 13. Lisäksi kaikki tänään lähtemään ja saapumaan pääsevät yhtiön lentovuorot ovat myöhässä.

Sekä lähteviä että saapuvia Norwegianin lentovuoroja olisi ollut tänään 21.

IAU:n henkilökunta palasi tänään välittömästi tukilakon päätyttyä tekemään lakon keskeyttämiä töitä.

- Töihin päästiin heti, koska henkilökuntamme ei ollut tukilakon vuoksi pois työpaikoilta, kertoi IAU:n liittosihteeri Juha-Matti Koskinen STT:lle.

Koskinen ei osannut arvioida, miten nopeasti lentoliikenne palaa normaaliksi.

Norwegianin mukaan lakon vaikutusten Suomen lentoliikenteeseen pitäisi olla ohi huomisaamuun mennessä. Tosin yhtiön aamuun lentovuoroista kolme on peruutettu.

Norwegian pitää Suomessa järjestettyä tukilakkoa laittomana ja varoitti IAU:ta taloudellisista seuraamuksista.

Liittosihteeri Koskinen kertoi, että IAU ei suunnittele tällä haavaa jatkotoimia kuten esimerkiksi tukilakon jatkamista tai uusimista. IAU:n hallituksen on määrä kokoontua normaaliin kokoukseensa tiistaina.

HJK:n edustusjoukkue jäi kentälle

Helsinki-Vantaan lentoasemalla varhain aamulla käyneen STT-Lehtikuvan kuvaajan mukaan terminaalissa oli kymmeniä aamulennoille lipun ostaneita, jotka eivät olleet saaneet tietoa lentojen peruuntumisesta tai korvaavista lennoista. Epätietoisten joukossa olivat muun muassa Malagaan matkalla ollut HJK:n edustusjoukkue ja Barcelonaan pyrkivät PK-35:n juniorijalkapalloilijat.

HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi kertoi STT:lle aamukahdeksalta, että edustusjoukkueen jäsenet olivat jo lähteneet lentoasemalta koteihinsa odottelemaan tietoja korvaavasta lennosta. Myöhemmin päivällä järjestyi korvaava yhteys eri yhtiön kautta. Joukkue lentää illalla Kööpenhaminaan ja jatkaa sieltä huomisaamuna Malagaan.

Alun perin HJK:n piti lentää Malagaan heti aamukuuden jälkeen lähtevällä Norwegianin lennolla.

- Saimme tiedon lennon peruuntumisesta vasta lentoasemalla, kertoo Peltoniemi.

Joukkueen Malagan-ohjelmaan kuuluu reilun viikon mittainen harjoitusleiri ja kaksi kansainvälistä ottelua norjalaista Moldea ja ruotsalaista Kalmaria vastaan. Ottelut on tarkoitus pelata ensi viikon keskiviikkona ja reilun viikon päästä maanantaina.

- Leiri on erittäin tärkeä osa valmistautumisessamme kevään otteluihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.