Ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara

– Missiona on auttaa asiakkaita kasvamaan ja kehittymään. Tarkoitus on kasvaa myös itse, kiteyttää toimitusjohtaja Antti Haapakorva yritysvalmennus- ja konsulttitoimisto Talentree Oy:n toiminnan tärkeimmän ytimen.

Suomen Uusiyrityskeskukset ovat valinneet Antti Haapakorvan myös kuluvan vuoden valtakunnalliseksi vuoden uusyrittäjäksi. Valinta julkistettiin keskiviikkoiltana verkoston kesäpäivillä Porvoossa.

Antti Haapakorva perusti Talentreen yhdessä isänsä Pertti Haapakorvan kanssa vuonna 2010. Käytännössä liiketoiminta alkoi vuonna 2011 ja nyt takana on jo kolme täyttä tilikautta.

Yrityksen toiminta rakentuu neljään pääpalvelualueeseen, jotka ovat tieto, taito, tekijät ja toiminta.

– Tieto tarkoittaa tutkimuspalveluita, taito taas erilaisia valmennuksia, tekijät tarkoittaa ulkoistuspalveluita ja toiminta käsittää konsultoinnin, selittää Antti Haapakorva.

– Konsultointi on yhtiön päätoimiala, mutta käytännössä eri palvelualueet limittyvät hyvin läheisesti toisiinsa, lisää valmennuspalveluista vastaava Olli Paavola, joka on myös yksi osakkaista.

Viime vuoden liikevaihto oli noin 600 000 euroa ja tänä vuonna sen uskotaan nousevan noin 800 000 euroon. Talentreella on yhteensä kymmenen työntekijää.

– Alusta saakka meille on ollut tärkeää johtaa esimerkin kautta. Kun oma yritystoiminta kasvaa pontevasti, niin tunnemme niitä samanlaisia kasvukipuja kuin omat asiakkaamme. Tällöin maailmat kohtaavat helposti, Haapakorva sanoo.

Talentreen asiakkaina on paljon teknologia-alan yrityksiä, vaikka asiakkaiden kokoa tai toimialaa ei ole haluttu rajata.

– Kasvuun liittyvät lainalaisuudet ovat paljolti samanlaisia toimialasta riippumatta, muistuttaa Paavola.

Ulkoistuspalvelut ovat jatkuvassa kasvussa ja varsinkin taloushallinnon ulkoistuspalveluilla on kysyntää. Sitä varten Talentree on lähiviikkojen aikana perustamassa uuden tytäryhtiön.

– Yrittäjät ja yritysten toimitusjohtajat tahtovat tietää, miten lukuja saataisiin avattua tarkemmin ja kuinka niiden kautta voisi ennakoida toimintaa, lisää yhtiön neljäs osakas Suvi von Becker.

Työhyvinvoinnin puolella Talentreen tavoitteena on olla tulevaisuudessa Suomen paras työpaikka.

– Meillä jokainen työntekijä saa tehdä päätöksiä ja hänen pitääkin tehdä päätöksiä. Yksi esimerkki on myös joustavuus työajan käytössä. Kannustamme olemaan toimistollakin, mutta ei tällä päivittäin ole pakko olla. Töitä voi tehdä kotona tai vaikka Puijon tornissa, jos niin haluaa, sanoo Paavola.

Valinta vuoden uusyrittäjäksi on otettu iloisena vastaan.

– Sehän on mahtavaa. Ei olisi voinut paremmin mennä, kiteyttää von Becker.

Haapakorva myöntää, että valinta vetää myös nöyräksi.

– Olemme varmasti tehneet oikeita asioita, mutta kehittymisen on oltava jatkuvaa. Palkinto luo uskoa siihen, että olemme oikealla polulla.

Hallituksen puheenjohtaja Pertti Haapakorva kiteyttää tärkeimmän;

– Yrityksen menestyminen on ihmisistä kiinni. Vain osaaminen ratkaisee.

 

Valintaperusteet: Kasvuhakuinen nuori yritys

Valintaperustelujen mukaan Antti Haapakorvan johtama Talentree Oy on mainio esimerkki kasvuhakuisesta ja -kykyisestä nuoresta yrityksestä. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Kuopiossa ja Helsingissä.

Yritys on perusteiden mukaan taitava hyödyntämään sosiaalista markkinointia ja sillä erinomaiset asiakasreferenssit sekä asiakastyytyväisyys. Keväällä yhtiö sai myös ISO 9001 -sertifikaatin.

Suomessa on tällä hetkellä yhteensä 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella. Kilpailuesityksen Antti Haapakorvan valinnasta vuoden valtakunnalliseksi uusyrittäjäksi teki Kuopion seudun Uusyrityskeskus ry.