Iisalmelainen Betonimestarit ja virolainen AS TMB yhdistyvät suuryritykseksi – toiminta laajenee useisiin maihin

Iisalmelainen betonielementtien valmistaja Betonimestarit ja virolainen AS TMB yhdistyvät. Fuusion tuloksena syntyy yritys, jolla on lähes 100 miljoonan euron suuruinen vuosiliikevaihto ja tehtaita Suomessa, Virossa ja Latviassa.

Tähän saakka Betonimestarit-konserni on tuottanut betonielementtejä lähinnä Suomen sisämarkkinoille, mutta nyt on suunnitelmissa laajentaa vientiä myös Ruotsiin ja Norjaan.

– Kumppanillamme on tällä alalla vahva vientikokemus, ja liittyminen antaa Betonimestareille hyvät mahdollisuudet markkinoida tuotantoa tehokkaasti myös ulkomaille, kertoo Betonimestarit Oy:ssä toimitusjohtajana jatkava Seppo Saarelainen.

AS TMB:n hallituksen jäsenen Jaan Lutsin mukaan yrityksestä tulee Baltian maiden ja Suomen markkinoilla toiseksi suurin betonielementtien valmistaja, ollen näin Pohjoismaiden yksi suurimmista elementtitoimittajista ja suunnitelmissa on vahvistaa markkina-asemaa Skandinavian maissa.

AS TMB -ryhmittymään liitetään kaikki neljä Suomen tehdasta, joissa työskentelee yli 250 henkilöä. TMB:n hallituksen jäsen Vallot Manguksen mukaan Suomen tuotantolaatu on erittäin korkea, mikä tekee koko yrityksestä vahvan.

– Suomalaisen teknologian taso on huomiota herättävä. Suomalaiset pystyvät valmistamaan erittäin vaativia betonielementtejä, joita Baltiassa ei ole koskaan tehty. Meillä on paljon oppimista innovatiivisuudesta ja tehokkuudesta.

Suomen kolmanneksi suurin betonielementtien valmistajan, Betonimestarit Oy:n, liikevaihto oli viime vuonna 45 miljoonaa. AS TMB -ryhmän liikevaihto vuonna 2015 oli 44 miljoonaa euroa. Kaupan hintaa eikä omistusosuuksia osapuolet eivät kerro julkisuuteen.

Betonimestareille avautuu meritie Ruotsiin tehdaskauppojen myötä