Iki-kiukaan keksijä jätti bisneksen

Iki-verkkokiukaan keksijä, insinööri Jouni Kerrman on vetäytynyt kiuasbisneksestä. Hän on myynyt osuutensa kiukaita valmistavassa JK Roster Oy:ssä Samppa Ruohtulalle, joka on aloittanut yhtiön toimitusjohtajana. JK Rosterin perustaja Jarmo Mäensivu jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Ruohtula siirtyy alalle mobiilimarkkinoilta. Hän työskenteli muun muassa Nokian myynnissä ja tuotemarkkinoinnissa Pariisissa ja Pekingissä 2004–2012.

–Ensisijaisesti lähdin mukaan yrittäjänä, en sijoittajana. Innostuin brändistä, Ruohtula kertoo.

Ruohtulan mukaan Iki-kiukaiden tuotemerkkiin ja mallioikeuksiin liittyvä kiista on edelleen ratkaisematta. Kiukaiden alkuperäinen valmistaja ja tuotemerkinhaltija, helsinkiläinen Iki-Kiuas Oy on valmistanut, myy ja markkinoi valmistamiaan verkkokiukaita. Kiistaa on siitä, mikä kiuasmalli kuuluu kenellekin. Jouni Kerrmanin poika Samuli Kerrman kuuluu Iki-Kiuas Oy:n omistajiin.

–Tilanne on harmillinen ja aiheuttaa sekaannusta asiakkaille. Toivomme nopeaa ratkaisua, Ruohtula sanoo.

Ruohtula johtaa JK Rosteria Helsingistä, mutta pääkonttori ja tuotanto pysyvät Pieksämäellä. Työntekijöitä on seitsemän.

JK Rosterin liikevaihto oli viime vuonna noin 750 000 euroa.

_______________________

Oikaisu 13.9.2013 kello 13.08

IKI-Kiuas Oy ei ole ikinä ollut lisenssivalmistaja, kuten artikkelissa aluksi väitettiin. Mallisuojat ja tuotemerkki ovat olleet IKI-Kiuas Oy:n käytössä koko ajan tähän riitaan asti . IKI-Kiuas Oy on ollut tuotteiden alkuperäinen valmistaja ja tuotemerkin haltija.