Iso yhtiö jäi syntymättä Suomeen: Savon Kuljetus, Kuljetuspolar ja Keski-Suomen Kuljetus eivät sulaudu

Maarakennus-, kiviaineskaupan ja logistiikan yritykset Savon Kuljetus Oy,

Kuljetuspolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy luopuvat suunnitelmastaan sulautumisesta, mutta jatkavat silti tiivistä yhteistyötään markkinoilla.

Yhtiöt kertoivat perjantain syynä olevan sen, että sulautuminen ei saanut riittävän suurta enemmistöä kevään yhtiökokouksissa.

Yhtiöt neuvottelivat tänä keväänä sulautumisesta uuteen perustettavaan yhtiöön.

Vaikka pääosa yhtiökokouksen päättäjistä oli sulautumisen kannalla, osakemäärät ratkaisivat ja sulautumissuunnitelmasta päätettiin luopua.

Kuljetuspolarin osakkeenomistajien äänistä jäi puuttumaan hieman tarvittavasta kahden kolmasosan enemmistöstä, minkä takia Savon Kuljetuksen hallitus otti pois sulautumisehdotuksensa viime torstaina pidetyn yhtiökokouksen käsittelystä.

Savon Kuljetuksen toimitusjohtaja Jyri Kuivala, Kuljetuspolarin toimitusjohtaja Juha Kanula ja Keski-Suomen Kuljetuksen toimitusjohtaja Kari Moisander arvioivat, että sulautumisneuvotteluista jäi hyvin myönteinen vire ja kokemus oli opettavainen.

Konserniin Savon Kuljetus kuuluvat emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Tuomaan Rakennus Oy ja Suomen GPS-Mittaus Oy. Konsernin palveluksessa on yli 150 henkeä ja sen liikevaihto on 95 miljoonaa euroa.

Oululaisen Kuljetuspolarin maarakennustoiminta on keskittynyt erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin, tavaraliikenteen osalta koko Suomeen ja osin myös Ruotsiin sekä Norjaan. 40 työntekijän lisäksi se työllistää vuosittain noin 300 henkeä.

KSK:n maa- ja kiviainesliiketoiminta keskittyy Keski-Suomeen. Yhtiön pääkonttori on Muuramessa, aluetoimisto Viitasaarella ja tytäryhtiö pääkaupunkiseudulla. Konsernin liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.