Jälleen uusi ravintola Varkauteen

– Haluamme piristää paikkakuntien arkea. Ajattelen niin, että menemme sirkuksen lailla ilahduttamaan ihmisiä, kertoo yrittäjä Jarna Kaplas .

Kolmen nuoren yrittäjän perustama Ravintola Morton avasi keskiviikkona toisen konttiravintolansa Varkauden Hertunrannassa. Ravintolakeittiön valikoimissa on salaattien ja hampurilaisannosten lisäksi naudanlihapihvejä jäppiläläiseltä ylämaankarjan kasvattajalta sekä lohta paikallisesta kalanjalostamosta.

Juhannukseen mennessä myyntiin tulee Mortonin oma jenkkityylinen steam beer eli höyryolut. Se tulee jyväskyläläiseltä Hiisi-pienpanimolta.

Merikonttiin rakennettua katuravintolaa on kokeiltu viime vuonna Pieksämäellä, Rautalammilla sekä Helsingin Kansalaistorilla osana Rautalampi takaisin maailmankartalle! -tempausta.

Ravintola palvelee Pieksämäen torilla nyt toista kesää. Työntekijöitä on kesäisin yhteensä 15 kahdessa konttiravintolassa ja Rautalammin emoravintolassa.

Konttiravintola on ravintolayrittäjien oma konsepti. Sen on valmistanut mittatilaustyönä rautalammilainen erikoiskontteja tekevä Morehouse.

Yrittäjien suunnitelmissa on laajentaa konttiravintoloita muuallekin Suomeen.

– Vielä ei ole päätöksiä. Tämä kesä kertoo varmasti paljon, miten meistä tykätään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.