KOK:n hallitus tulossa Puijolle ja Tahkolle

Kilpajuoksu nuorten talviolympialaisten järjestelyistä vuonna 2012 kiihtyy. Suomen ehdokas Kuopio saa vieraakseen syyskuussa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallituksen, joka katsastaa suorituspaikat Puijolla ja Tahkolla.

- Jos kisat saadaan, ne tulevat olemaan esikisat vuoden 2022 talviolympialaisille, ennakoi Tahko Development Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kammonen.

Hiihtoliiton johto on pyytänyt Kammosta esittelemään KOK:n virallisille edustajille myös suunnitelmat Tahkon alppihiihtokeskuksesta, jonka pitäisi valmistua Nilsiään vuoden 2020 tienoilla.

Tahkon korotushanke on saanut viime viikkoina lisää vettä myllyyn, kun Siilinjärven apatiitin uusi omistaja Yara on ilmoittanut malmin louhinnan lisäämisestä. Nyt näyttää siltä, että rinne on mahdollista korottaa kokonaan karkealla sivukivellä, joka ajetaan avolouhokselta suoraan junakyytiin.

Muutos massojen saatavuuteen vähentää louhintatarvetta Tahkolla, mikä on puolestaan palauttanut karttapöydälle Tahkon lentomäen. Yleisön saavutettavuuden kannalta Tahko ajaa ohitse Suomun ja Aavasaksan lentomäkihankkeista.

Myös Tahko Development Oy:n rahoitus on vahvistunut niin, että yhtiö jatkaa voi jatkaa korotuksen ajamista aina ympäristöluvan hakuun asti ensi vuodenvaihteessa. Suunnatulla osakeannilla on varmistettu yli 500 000 euron suunnittelurahoitus.

Kammonen ennakoi, että inhorealistinen aikataulu lupaprosessille valituksineen on 2-4 vuotta, jonka jälkeen maansiirtotyöt voisivat alkaa.

Lue lisää torstain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.