KPY lisää omistustaan Ropo Capitalissa

Laskun elinkaari- ja rahoituspalvelujen tuottamiseen erikoistuneen Ropo Capitalin omistuspohja on muuttunut. Yhtiön toimiva johto ja Osuuskunta KPY:n omistama KPY Sijoitus Oy ovat lisänneet omistusosuuttaan torstaina vahvistetussa osakekaupassa.

KPY osti 12,9 prosenttia lisää Ropo Capitalin osakekannasta yhtiön perustajaosakkailta. Samassa yhteydessä Ropon toimiva johto kasvatti omistustaan 10 prosenttiin. KPY:n omistusosuus on kaupan jälkeen noin 27 prosenttia.

Lisäsijoitus on KPY:n strategia mukainen. KPY hankki tämän vuoden helmikuussa noin 15 prosentin omistuksen Roposta. Nyt toteutuneen osakekaupan myötä KPY on Ropo Capitalin merkittävä vähemmistöomistaja.

– Ropo Capital on kasvava kuopiolainen yritys, jonka henkilöstön osaamisesta sekä vahvoista laajenemis- ja kannattavuusnäkymistä olemme vakuuttuneet lyhyenä omistusaikanamme. Tämän vuoksi tarjoutunut tilaisuus lisäsijoituksen tekemiseen oli meille houkutteleva, KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman sanoo tiedotteessa.

Ropo Capitalin omistus jakautuu osakekaupan jälkeen pääomistaja Sentica Partnersin hallinnoimien rahastojen (52 prosenttia), KPY:n (27prosenttia) ja Ropo Capitalin toimivan johdon (10 prosenttia) sekä perustajaosakkaiden (11 prosenttia) kesken.

– Yhtiö kasvaa voimakkaasti ja omistajien ja johdon sitoutuminen on äärimmäisen tärkeää. Liiketoimintaa kehitetään edelleen vahvan kuopiolaisen omistuksen tukemana, Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa jatkaa.