KPY osti Kuopion Technopoliksesta 50 miljoonan euron siivun

Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö, KPY Sijoitus on ostanut 40 prosenttia Technopolis Oyj:n Kuopion liiketoiminnasta, johon kuuluu noin 67 000 neliötä nykyaikaista toimitilaa Kuopion Savilahdessa.

Kauppa toteutettiin Technopolis Kuopio Oy holding -yhtiön kautta, jolle Technopolis Oyj myi koko Kuopion alueen liiketoimintansa 125 miljoonalla eurolla.

KPY:n osuus kauppahinnasta on 50 miljoonaa euroa. KPY omistaa yhtiöstä 40 ja Technopolis Oyj 60 prosenttia.

– Tehty investointi tuottaa KPY:lle vakaata kassavirtaa osuuskoron maksuun, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman sanoo tiedotteessa.

– Yhteistyö paikallisen markkinajohtajan kanssa Technopolis-konseptin ja -brändin alla antaa hyvät edellytykset omistuksen arvon kasvattamiselle. Technopolis Kuopio Oy voi tehdä jatkossa sijoituksia olemassa olevien kampusten laajennuksiin ja uusiin kasvuhankkeisiin, mikä tarjoaa sijoitukselle hyviä kasvumahdollisuuksia, Kerman jatkaa.

Osuuskunta KPY:n hallituksen puheenjohtajan, kauppaneuvos Ossi Saksmanin mukaan nyt tehty kauppa on KPY:n strategian mukainen sijoitus ja maakunnallisen elinkeinoelämän vahvistaminen on yksi KPY:n keskeisistä tavoitteista.

– Näemme, että Savilahden alue: yliopisto, KYS ja nyt hankittu toimitilakeskittymä on maakunnan kehityksen moottori. KPY:n tavoitteena on alueen pitkäjänteinen kehittäminen, Saksman korostaa.

– KPY on meille unelmakumppani – paikallisesti vahva ja pitkäaikainen. Tämä on Technopolikselle kolmas yhteisyritys ja ensimmäinen kotimaassa. Se mahdollistaa meidän vapauttaa pääomia investointeihin ja samalla vahvistamaan paikallista asemaamme sekä turvaamaan brändiämme, sanoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.