Kansainvälinen gastronominen järjestö nostaa ravintola Kuopio Klubin arvostettuun seuraan: "Paistinkääntäjien kilpi on arvokas tunnustus"

Ravintola Kuopio Klubille luovutetaan ensi viikon perjantaina Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät -nimisen gastronomisen järjestön Rôtisseurs-kilpi. Ravintolalle myönnetty kilpi on järjestön korkein tunnustus ja merkki ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta.

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä kansainvälistä ja kansallista ruokakulttuuria. Järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä noin 80 maassa.

Tunnustuksen myötä Ravintola Kuopio Klubista tulee Savon voutikunnan kolmas kilpiravintola. Muut kilpiravintolat tällä hetkellä ovat Ravintola Musta Lammas sekä Ravintola Urban.

– Paistinkääntäjien kilpi on arvokas tunnustus, jonka eteen on tehty paljon töitä, kertoo Ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja Eeva Mertanen tiedotteessa.

Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

Kuopion Klubin gastronomiset perinteet juontavat juurensa jo 1800-luvun lopulle. Kilpiä juhlitaan erityisellä Signature-illallisella, jonka teemana on Kuopion ensimmäinen kauppaneuvos Gustaf Ranin. Hänen teemamenunsa innoittajina ovat olleet sesongin raaka-aineet sekä 1850-luvun jälkeiset elävät tarinat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.