Karitsanliha myytiin loppuun

Savo-Karjalan Lihan lihakaupan edessä Matkuksen liikenneasemalla on jo jonoa ennen liikkeen avautumista. Pääsiäinen on lihakaupalle kovaa sesonkiaikaa, joka pääsee myynnillisesti lähes samoihin tasoihin juhannuksen kanssa.

Pääsiäisenä paras kysyntä on luonnollisesti karitsanlihalla.

–Nyt harmittaa se, että karitsa ei meillä riitä millään. Ihan meinasi yöunet mennä, myöntää toimitusjohtaja Jouko Koistinen.

Myyntimääriä ennakoitiin viime vuoden tasolle, mutta kysyntä pääsi yllättämään.

–Lampaan viulut loppuvat tunnin päästä ja lisää saadaan vasta lauantaina. Se tässä kaivelee aika paljonkin, jatkaa Koistinen.

Tänä vuonna saattaa moni lammaspaistia tahtova joutua nuolemaan näppejään.

–Lauantaille saimme vielä erän karitsaa, joten nopeimmat ehtivät vielä saada paistia, sanoo tukkumyynnistä vastaava Pasi Ryynänen.

Lihakaupassa sesonkivaihtelut näkyvät ja kuuluvat. Joulu on niistä tärkein ja aivan omaa luokkaansa, mutta kaikki juhlapyhät tuovat mukanaan myyntipiikin, joka on otettava suunnittelussa huomioon.

Sen vuoksi lihakaupassa tuotantoa ja myyntiä suunnitteleva joutuu aina elämään sesonkia puoli vuotta ennakkoon.

–Ennen joulusesonkia joutuu suunnittelemaan pääsiäistä, jota ennen täytyy taas alkaa suunnittelemaan jo juhannusta. Sen jälkeen täytyy ryhtyä suunnittelemaan taas joulua. Koskaan ei pysty elämään samaa päivää, Ryynänen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.