Katainen arvioi kasvun jäävän alle kolmen prosentin

Valtiovarainministeriö tarkistaa lähiaikoina suhdanne-ennustettaan alaspäin. Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan kasvu putoaa alle kolmen prosentin.

Euroalueen kasvu on hiipunut noin 1,8 prosenttiin. Suomi on tässä samassa veneessä, Katainen kertoi Kuntaliiton rahoitusfoorumissa Helsingissä.

Itse tilaisuudessa Katainen tosin sanoi, että kasvu jäisi alle kahden prosentin. STT:n tarkistaessa tietoa ministerin avustajalta varmistui, että kyse oli lapsuksesta ja että VM on painamassa lukua alle kolmen prosentin.

Vielä viime syksynä valtiovarainministeriö ennusti tälle vuodelle 3,3 prosentin talouskasvua. Vilkas Venäjän-kauppa voi Kataisen mukaan tosin loiventaa maailmatalouden taantuman vaikutuksia Suomessa.

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD arvioi jo joulukuussa Suomen kasvun jäävän tänä vuonna noin 2,6 prosenttiin. Myös Elinkeinoelämän tutkimuslaitos on ennustepäällikkö Pasi Sorjosen mukaan tarkentamassa ennustetaan noin 2,5 prosenttiin. Etlan seuraava ennuste tulee maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.