Katera Steel arvostelee ankarasti julkisuuden vihjailuja Sipilä-yhteyksistä

Teräsyhtiö Katera Steel kiistää jyrkästi, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) olisi edesauttanut yritystä syksyn tarjouskilpailussa. Yhtiö osallistui Terrafamen kuljetinjärjestelmän tarjouskilpailuun syksyllä.

Yritys arvostelee tiedotteessaan kovin sanoin julkisuudessa esitettyjä arvioita Sipilän roolista.

– Julkisuudessa esitetyt vihjailut siitä, että pääministeri Juha Sipilä olisi jotenkin edesauttanut meitä tarjouskilpailun voittamisessa ovat täysin perättömiä. Tällaisia väitteitä voidaan pitää asiakkaidemme ja henkilöstömme ammattitaitoa ylenkatsovina ja loukkaavina, toteaa toimitusjohtaja Ismo Jauhiainen.

Jauhiaisen mukaan hänen serkkunsa Juha Sipilä osallistui yrityksen omistusjärjestelyihin syksyllä 2011, eikä ole sen jälkeen ollut missään tekemisissä yhtiön liiketoiminnan kanssa.

Aihe nousi esiin myös sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla. Sipilän mukaan on päivänselvää, ettei hän ole vaikuttanut sukulaisten omistaman yhtiön ja valtion välisiin kauppoihin.

Sipilä haluaa itse selvityksen 

Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö omistaa viisi prosenttia Katera Steelistä, joka on saanut puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen Terrafamelta. Katera Steelin pääomistajat ovat Sipilän serkkuja ja enoja.

Sipilä sanoo konsultoineensa ja auttaneensa yhtiötä vuonna 2011 sukupolvenvaihdostilanteessa. Hän kertoo olleensa paikalla muutamassa yhtiön hallituksen kokouksessa.

– Välillinen omistukseni katkesi vuonna 2013, sen jälkeen en ole tiennyt yhtiön tilanteesta tai asiakkaista, Sipilä totesi lauantaina STT:lle.

Sipilä on itse pyytänyt oikeuskansleria selvittämään mahdollista esteellisyyttään tai jääviyttään Terrafamen pääomittamisessa. Sipilä totesi niin ikään, että olisi kysynyt oikeuskanslerilta selvitystä esteellisyydestä etukäteen, jos olisi tiennyt Terrafamen tehneen tilauksen Katera Steeliltä.

Terrafame sai toissa viikolla hallitukselta luvan jatkaa rahoitusneuvotteluita vielä vuodenvaihteen yli. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös, että Terrafame Groupin lisäpääomitukseen varataan 100 miljoonaa euroa.