Kehysliike J. Sallinen

Kun Jari Sallinen mittasi ensimmäiselle tekemälleen kehykselle hintaa, hän laski yhteen taulun korkeuden ja leveyden ja ilmoitti summan asiakkaalle. Sitä Sallinen ei huomioinut, että rimaa kuluu kehyksiin kaksinkertainen määrä.

Asiakas sai työn halvalla ja mukaan muistutuksen, että seuraavalla kerralla hinta on korkeampi

- Siinä maksettiin oppirahoja, Jari Sallinen naureskelee neljäntoista vuoden takaiselle kokemattomuudelleen.

Kehysliike J. Sallinen sai alkunsa sattumalta. Haapaniemellä asuneet Salliset olivat käymässä Kuopion torilla, jossa heille jaettiin mukaan ilmainen Savon Sanomat. Lehdestä isännän silmään osui pienen pieni ilmoitus, jossa kerrottiin, että Kuopiossa on kehysliike myytävänä.

Ravintola-alalla työskennelleen Sallisen kiinnostus heräsi heti, vaikka mies ei ollut ikinä edes etäisesti pohtinut kehysliikkeen avaamista.

- Vaimo sanoi, että soita. Sanoin, että soita sinä, niin minä hoidan sen. Kävimme katsomassa, ostimme liikkeen ja seuraavana päivänä avasin sen.

Hintaa kehysliikkeelle tuli 35 000 markkaa. Vertailun vuoksi: viimeisin kone, jonka Sallinen osti liikkeeseensä, maksoi 35 000 euroa.

Pientä varaa röyhistelyyn Sallisen kehysliike on kasvanut tasaisesti vuodesta toiseen. Erilaisia laitteita ja työkaluja hänellä on jo niin paljon, että "koska tahansa voisi laittaa pystyyn toisen liikkeen".

Kuopion kokoisessa kaupungissa riittää Sallisen mukaan asiakkaita useammallekin kehystäjälle. Kuukaudessa yritykselle tulee toistasataa työmääräystä rikkoutuneen lasin vaihdosta isoihin tilauksiin.

Varaa olisi pieneen rinnan röyhistelyynkin, mutta yrittäjä haluaa pitää jalat maassa.

- Rivi-ilmoituksesta on päästy pitkälle. Muut kaupungin kehystäjät ottivat aikoinaan hyvin vastaan uuden yrittäjän, ja nykyäänkin teemme paljon yhteistyötä. Jos asiakkaalla on kiire ja meillä mahdollinen lista lopussa, soitan toisaalle ja kysyn, ehtiikö joku muu hoitaa tilauksen. Jonkun mielestä se voi olla huonoa bisnestä, mutta tärkeintä on, että asiakas saa palvelua, Sallinen sanoo.

Konepistooleista vauvan vaatteisiin Yrityksessä kehystetään kaikkea konepistooleista vauvan vaatteisiin. Sallisen motto on, että kaikki tehdään 120 prosentin innolla. Asiakkaiden luottamus on kova, sillä Sallisen hoteisiin jätetään tuhansienkin eurojen arvoisia töitä huollettavaksi ja kehystettäväksi.

- Toisaalta parin kympin juliste on yhtä arvokas ja rakas asiakkaalle, joten suhtaudumme siihen samalla vakavuudella.

Vaikka Salliselta saa monenlaista palvelua, yrittäjä myöntää, että kaikkeen liikkeessä ei venytä. Tällöin asiakas ohjataan toiselle yrittäjälle. Yksi melko usein kysytty ei-oon aihe on kultaukset.

- Yhdelle kultaajalle tarjosin työtilaa täältä, sillä monet asiakkaat kysyvät kultauksia. Usein joutuu sanomaan, että Heinäveden luostarista löytyy apua.

Sallisella ei ole aikeissa laajentaa toimintaa. Työsarkaa on edelleen kulujen minimoinnissa ja tavaroiden säilytyksessä.

Entä, jos lehdessä näkyy jälleen kiinnostava rivi-ilmoitus?

- Kyllä tämä on minun juttuni. Haasteita piisaa vielä paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.