Keitele on Suomen paras kunta

Yrittäjät ovat valinneet Suomen parhaaksi kunnaksi pohjoissavolaisen Keiteleen.

Keitele sai eniten pisteitä Suomen Yrittäjien valtakunnallisessa Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselystä, johon vastasi noin 4300 yrittäjää.

Keiteleen arvosanaksi tuli 8,6. Toiseksi tullut Muurame sai 8,4 pistettä.

– Täällä kunta tekee saumatonta yhteistyötä yrittäjäjärjestön ja yrittäjien kanssa, ja kunnanjohtaja on hyvin perillä yritysten tilanteesta. Kunta on pystynyt vastaamaan nopeasti esimerkiksi teollisuusyritysten tarpeisiin, sanoo Keiteleen Yrittäjien puheenjohtaja Anri Nyyssönen.

Suomen Yrittäjät järjestää kyselyn kahden vuoden välein. Edellisessä kyselyssä Keitele oli sijalla kymmenen ja silloinkin paras Pohjois-Savon kunnista.

–Kärkijoukkoon nousi nyt uusia kuntia, jotka ovat tietoisesti parantaneet yhteistyötään yrittäjien ja yrittäjäjärjestön kanssa, sanoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Keiteleen lisäksi hyvään arvioon pääsivät Pohjois-Savon kunnista Tuusniemi (7,8) ja Siilinjärvi (7,6). Kuopio sen sijaan menetti arvostustaan kahdessa vuodessa. Vuoden 2012 kyselyssä Kuopio oli paras isojen kaupunkien joukossa. Nyt sijoitus oli kuudes. Erot isojen kaupunkien kymmenen kärjessä olivat kuitenkin pieniä. Kuopio jäi sarjan parhaalle, Vantaalle, vain 0,3 pistettä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.