Kipinä syttyi kauppaopistossa

- Murrosikäisenä ajattelin, etten koskaan edes vilkaise rakennuksille päin, täräyttää Matti Lipsanen.

Toisin kuitenkin kävi, eikä ollenkaan niin kuin hän nuorena oli ajatellut. Armeijan jälkeen hän lähti opiskelemaan kauppaopistoon. Kiinnostus yrittämistä kohtaan alkoi iskeä kipinää.

- Siellä huomasin, että liikeala sopii minulle hyvin. Päätin tulla perheyritykseen töihin ja hankin rakennusalan koulutuksen. Sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua.

Rakennusinsinöörin paperit hän sai Kuopiosta vuonna 1978 ja siirtyi töihin perheyhtiön elementtitehtaalle. Vuonna 1984 tapahtui sukupolvenvaihdos ja hänestä tuli perheen yritysten toimitusjohtaja.

Nyt omien yhtiöiden palveluksessa on jo kolmannen polven Lipsasia. Matti Lipsasen poika Antti Lipsanen työskentelee rakennusliikkeen työpäällikkönä ja tytär Satu Lipsanen puolestaan elementtitehtaalla ympäristö- ja laskentatehtävissä.

- Mutta ei minulla ole mitään kiirettä jättäytyä vielä pois, katsellaan nyt rauhassa ajan kanssa.

Vaimo innosti golfkentälle

Liikenevä vapaa-aika kuluu mieluusti golfkentällä pallon perässä kulkiessa.

- Aloitin golfin pelaamisen vaimon innostamana. Se on meille yhteinen harrastus.

Toinen mieluinen paikka on Rautalammilla sijaitseva Karjalan kartano. Lipsasten suku hankki sen kesänviettopaikakseen noin 15 vuotta sitten. Suku kokoontuu sinne säännöllisin väliajoin.

- Vietämme siellä esimerkiksi joulut ja pääsisäiset yhdessä. Se on opettanut meille konkreettisesti sitä, mitä tarkoittaa yhteinen omistaminen.

Historiaa henkivää kartanoa on vaalittu hellällä kädellä ja vanhan ympäristön ylläpitäminen vaatii paljon työtä.

- On se sellainen paikka, ettei ole koskaan tarvinnut katua sen hankkimista, myöntää Matti Lipsanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.