Kirja: Konneveden pankilla ja WinCapitalla huonot välit

Konneveden Osuuspankin toimitusjohtajan tyly suhtautuminen WinCapita -sijoitusklubiin näkyi myös rahavuotona: jotkut klubin jäsenet siirsivät varoja suosiollisempiin pankkeihin.

Viime keväänä julkistunut paikallisosuuspankin kamppailu 400 prosentin tuottoa luvannutta sijoitusklubia vastaan on kirjattu pankin 100-vuotishistoriakirjaan. Teoksen nimi on Kivijalka. Konneveden Osuuspankki 1908-2008.

Teoksessa kerrotaan muun muassa pankin ja WinCapita -sijoitusklubin huonoista väleistä. Ihmissuhteita ravistellut myrsky nousi viime keväänä sen jälkeen kun poliisitutkimuksissa alkoi selvitä, että klubi olikin pyramidihuijaus.

Kirjan mukaan WinCapitan jäsenet olivat pyytäneet, että sijoitusklubin toimintaa voitaisiin esitellä pankin tiloissa. Toimitusjohtaja Ari Heikkilä ei myöntänyt lupaa.

- Kun osuuspankin johto tällä tavalla esti WinCapitan toiminnan pankissa, vetivät jotkut klubin jäsenet varallisuuttaan pois osuuspankista sekä avasivat tilejä muihin pankkeihin, joista käsin he saattoivat hoitaa "sijoitustoimintaansa",teoksessa kerrotaan.

- Miten paljon WinCapita on vaikuttanut konnevetisten välisiin ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin rakenteisiin, jää tulevaisuuden selvitettäväksi,sijoitusklubia käsittelevässä luvussa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.