Kiviniemen vastaus ei riitä oppositiolle

Pääministeri Mari Kiviniemen pahoittelu ja selitys huonosta sananvalinnasta eivät riitä eduskunnan oppositioryhmille. SDP:n ryhmäjohtaja Eero Heinäluoma kertoo, että oppositioryhmät odottavat vielä huomiseen ja arvioivat sitten asiaa uudelleen.

Kiviniemi suututti oppositioryhmät, kun hän syytti niitä eduskunnan keskustelussa epäisänmaallisesta käytöksestä. Oppositioryhmät vaativat yhdessä pääministeriä perumaan puheensa.

Pääministeri Mari Kiviniemi kiistää, että hän olisi väittänyt koko oppositiota ja sen kaikkia kansanedustajia epäisänmaallisiksi.

Kiista syntyi aiemmin päivällä, kun oppositio tivasi eduskunnan keskustelussa tietoa siitä, miten Suomen takausvastuut EU:n talouskriisin hoitamisessa kasvavat.

Kun opposition puheissa alettiin puhua summista, Kiviniemi sanoi, että oppositio vaikeuttaa Suomen neuvotteluasemaa ja käyttäytyy epäisänmaallisesti.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen puolustaa Kiviniemeä. Laaninen kirjoittaa blogissaan, että pääministeri ei voinut paljastaa Suomen neuvottelutavoitteita eurotalouden vakauttamisessa vastaamalla SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kysymykseen.