Koneen omistajasukuun kuulunut Niklas Herlin on kuollut

Hissiyhtiö Koneen omistajasukuun kuulunut Niklas Herlin on kuollut 53-vuotiaana.

Herlin oli yksi Suomen rikkaimmista ihmisistä. Hän oli yksi Cargotecin pääomistajista sekä kustannusosakeyhtiö Teoksen ja mediatalo Alma Median suuromistaja. Hän toimi Teoksen hallituksen puheenjohtajana ja Alma Median hallituksen jäsenenä.

STT:n tietojen mukaan Herlin kuoli Nizzassa Ranskassa.

Herlin teki myös pitkän toimittajan uran Kauppalehdessä, Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa.

Tiedon Herlinin kuolemasta vahvisti Alma Media.

– Niklas Herlinillä on ollut merkittävä rooli suomalaisen mediakentän kehittäjänä, laadukkaan journalismin puolestapuhujana ja kantaaottavana kolumnistina. Otamme syvästi osaa omaisten suruun ja kiitämme Niklas Herlinin tekemästä merkittävästä työstä yhtiömme hyväksi, Alma Median hallituksen puheenjohtaja Harri Suutari sanoo tiedotteessa.

Niklas Herlinin isän Pekka Herlinin johdolla Koneesta sukeutui alansa johtaviin kuuluva kansainvälinen suuryritys, jonka voittokulku on edelleen jatkunut. Perhesuhteet kuitenkin tulehtuivat. Välien myrkyttyminen johtui siitä, että isä-Herlin oli järjestänyt Koneen määräysvallan siirron Antti Herlinille 1990-luvun lopulla muiden lasten ohi. Asia paljastui Ilkka, Niklas, Hanna ja Ilona Herlinille vasta vuonna 2000.

Pattitilanne Koneen ympärillä ratkesi vasta kun Partekilta ostetut nostolaitteet erotettiin omaksi yhtiöksi Cargoteciksi, jonka pääomistajiksi tulivat Hanna, Ilkka, Niklas ja Ilona Herlin.

Herlin työskenteli kuukausipalkkaisena toimittajana 14 vuotta, kunnes vuonna 2001 jäi freelanceriksi. Herlin osti Uuden Suomen tavaramerkin Alma Medialta vuonna 2007.

Herlin oli verkkojulkaisu Uuden Suomen kustantaja, mutta myi julkaisun Alma Medialle viime vuonna.

Vuonna 1963 Kirkkonummella syntyneellä Herlinillä on kaksi aikuista lasta.

STT:n merkkipäivähaastattelussa 2013 Herlin kertoi, että työ kehitysvammaisten hyväksi alkoi 3. joulukuuta 1986.

– Tyttäreni syntyi silloin. Kolme päivää myöhemmin soitin Kehitysvammatukeen ja kysyin, mitä pitäisi tehdä.

 

Uutista täydennetty 11.10 kello 13:23 ja kello 13:47.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.