Koneen tulos painui – vaikeuksia Kiinassa

Hissiyhtiö Koneen oikaistu liikevoitto putosi heinä-syyskuussa 311 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 331 miljoonasta eurosta. Liikevaihto ja tilauskanta pysyivät jotakuinkin ennallaan.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan tulosta heikensi muun muassa uusien laitteiden kohtaama hintapaine Kiinassa. Sen sijaan Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Amerikassa kehitys oli hyvää.

– Emme voi olla tyytyväisiä liikevoittomme viimeaikaiseen kehitykseen, ja jatkamme työtä tulosta rasittavien tekijöiden kompensoimiseksi, Ehrnrooth kertoo.

Hänen mukaansa positiivisia vaikutuksia on näkyvissä muun muassa Kiinassa toteutetuista kohdistetuista hinnoittelutoimista sekä jatkuvasta työstä tuottavuuden parantamiseksi.

– Kolmannella vuosineljänneksellä etenimme hyvin monella osa-alueella vaikka toimintaympäristössämme oli edelleen useita haasteita, Ehrnrooth sanoo.

Hänen mukaansa palveluliiketoiminnan vahvana jatkunut kehitys piti liikevaihdon kasvun hyvällä tasolla. Liikevaihto kohosi vajaan prosentin 2,2 miljardiin euroon.

Markkinanäkymät vaihtelevia

Ehrnrooth on tyytyväinen siihen, että saadut tilaukset kääntyivät kasvuun myös Kiinassa. Maan viranomaiset pyrkivät kuitenkin rauhoittamaan asuntomarkkinoita, ja toimenpiteillä voi olla negatiivinen vaikutus uusien laitteiden kysyntään Kiinassa vielä vuoden tämän vuoden viimeisinä kuukausina ja ensi vuoden alkupuolella.

– Lyhyen tähtäimen markkinanäkymät pysyvät vaihtelevina, Ehrnrooth ennakoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.