Konkurssien määrä väheni viime vuonna - joulukuussa iso notkahdus

Konkurssien määrä väheni viime vuonna 6,5 prosenttia vuotta aiemmasta, kertoo Tilastokeskus. Vireille pantiin 2 408 konkurssia eli 166 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökuntaa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli 12 580, mikä on 1 678 henkilöä (noin 15 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna. Konkurssiyritykset olivat siis aiempaa suurempia.

Joulukuussa vireille pantiin poikkeuksellisen vähän konkursseja, 101. Se oli noin 46 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan tämä selittyy osittain sillä, että verohallinto ei pannut joulukuussa vireille yhtään konkurssia. Tammi–marraskuussa verottajan osuus käräjäoikeuksiin jätetyistä konkurssihakemuksista oli 39 prosenttia.

Konkurssien määrä väheni viime vuonna maa-, metsä- ja kalataloudessa, teollisuudessa ja kaivostoiminnassa, rakentamisessa, kaupassa sekä muissa palveluissa. Kasvua kirjattiin kuljetuksessa ja varastoinnissa sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Vireille tulo ei läheskään aina tarkoita sitä, että kohde menee konkurssiin asti. Konkurssiprosessi voi keskeytyä oikeuskäsittelyn monessa vaiheessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.