Kosti Shumov ja Kummeli-Silvennoinen sijoittivat rahaa

Syyttäjä vaati keskiviikkona Pohjois-Savon käräjäoikeudessa keskisavolaiselta mieheltä yli 360 000 euroa valtiolle. Syyttäjän näkemyksen mukaan rahat ovat rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä, jonka mies on saanut Wincapita-klubin jäsenenä. Mies kiisti vaatimuksen.

Klubiin vuonna 2004 liittynyt mies rekisteröi ensiksi uusiksi jäseneksi omat veljensä. Tutkinnassa kuultiin kaikkiaan 28 jäsentä, joiden liittymiseen keskisavolaismies oli vaikuttamassa.

Tutkintapöytäkirjasta selviää, että yksi sijoittajista oli lentopalloammattilainen Konstantin Shumov, joka antoi miehelle 5 000 euroa tammikuussa 2008.

Miehen veljen kautta klubiin laittoi rahaa Kummelista tuttu muusikko-näyttelijä Heikki Silvennoinen. Hän menetti Wincapitaan 12 050 euroa.

Entinen kunnan työntekijä sijoitti omia varojaan klubiin 4 300 euroa. Klubin tililtä hän sai tuottoja 232 000 euroa, jonka lisäksi hän sai suoria tilisiirtoja ja käteistä muilta klubilaisilta 133 000 euroa. Vuonna 2004 klubiin liittynyt mies käytti rahoja muun muassa omakotitalon ostamiseen. Työkyvyttömyyseläkkeellä oleva mies sanoi oikeudessa joutuvansa konkurssiin, mikäli oikeus tuomitsee hänet syyttäjän vaatimiin korvauksiin.

– En voi selvitä millään. Kuukausitulot ovat 1 000 euroa. Omakotitalostakin on vielä velkaa. Tässä on mennyt yli kuusi vuotta, eletty elämää, mies selitti.

Lisää aiheesta torstain Savon Sanomissa