Kova EU-tulli kiinalaisille aurinkopaneeleille

EU:n komissio aikoo määrätä kovan rangaistustullin kiinalaisille aurinkopaneeleille. Keskimäärin 47 prosentin tullit tulevat voimaan 6. kesäkuuta sen jälkeen kun päätös on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä.

EU-maiden edustajat ottavat tulleihin kantaa kokouksessaan ensi viikon keskiviikkona.

Halvat kiinalaiset aurinkopaneelit ovat vallanneet markkinoita EU:ssa viime vuosina. Eurooppalaiset valmistajat ja heidän etujärjestönsä EU Pro Sun syyttävät kiinalaisia polkumyynnistä. Kiinan aurinkopaneelien tuotanto on nelinkertaistunut muutamassa vuodessa, ja maa tuottaa jo paneeleja riittävästi koko maailman kysyntään. Kiinalaisilla on nyt 80 prosenttia EU:n markkinoista.

Eurooppalaiset aurinkopaneelien maahantuojat ja asentajat vastustavat tulleja, koska ne hidastavat aurinkoenergian yleistymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.