Kuopio polttaa yhä enemmän puuta

Luonnonsuojeluliitto ja Koneyrittäjät vaativat yhdessä puun polton lisäämistä kotimaisissa voimalaitoksissa. Niiden mukaan puuta on saatavissa, eikä hinta ole ongelma.

–Koneyrittäjien verkostot ovat tarjonneet laitoksille isojakin määriä haketta, mutta sitä ei osteta, vaikka hinta olisi kivihiiltä alhaisempi ja saatavuus hyvä, tahot toteavat yhteistiedotteessaan, jossa hekritisoivat myös kotimaisten voimalaitosten turvekattiloiden muokkaamista kivihiilen polttamiseen.

–Rahat pitäisi käyttää kotimaisten puupolttoaineketjujen kehittämiseen, vaativat Luonnonsuojeluliitto ja Koneyrittäjät.

 

Turvepulan vuoksi esimerkiksi Kuopiossa on jouduttu turvautumaan kivihiilen polttamiseen. Kuopion Energia kuitenkin oikoo luonnosuojelijoiden ja koneyrittäjien väitettä, jonka mukaan paikkakunnalla investoitaisiin kivihiilen käyttöön.

–Kuopion Energia Oy investoi parhaillaan yli 30 vuotta vanhan voimakattilansa muuttamiseen turvekäyttöisestä monipolttoainetekniikalle. Ensi talvena kattilassa voidaan polttaa turpeen lisäksi puuta, mutta ei kivihiiltä. Yhtiö on jo tehnyt merkittävän määrän energiapuukauppoja talven tarpeisiin, kertoo toimitusjohtaja Esa Lindholm.

–Kuopion polttoainevalintojen murehtimisen sijaan kaikkien osapuolten tulisi olla huolissaan huoltovarmuutta turvaavan kotimaisen turpeen puolesta.

–Kaupunkien lämmitys on turvattava, eikä yhden kortin varaan laskeminen ole mahdollista. Turve ja puu sopivat hyvin yhteen niin logistisesti, teknisesti kuin huoltovarmuusmielessäkin, korostaa Lindholm.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kotimaan matkailun kasvu näkyy Kuopion hotelleissa ja leirintäalueilla – "Luvut ovat hyvät, mutta ei tehdä jättipottia"

HS: Yritysten kustannustukea jaettu vasta runsas prosentti – valtaosa hakemuksista hylätty

Google ilmoitti 10 miljardin dollarin investoinnista Intiaan – teknologiajätit tiivistävät kilpailua kehittyvästä markkina-alueesta

Euroopan komissio hyväksyi Alankomaiden miljardituen lentoyhtiö KLM:lle

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metson ja Outotecin yhdistymisen ulkopuolelle jääneen Neleksen – kaupan arvo on 1,7 miljardia euroa

Puukauppa kävi nihkeästi alkuvuonna – maaliskuusta lähtien kauppa on kuitenkin käynyt samaan tahtiin kuin vuosi sitten

Koronan vaimentamilla pörssiyhtiöillä kova paine kertoa näkymistään – tuloskaudesta odotetaan synkkää

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.