Kuopiolainen IT-yritys on alansa harvinaisuus – johdossa nimityksen myötä kolme naista

Kuopiolaisen IT-alan yrityksen Sollertiksen varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Tiina Weisell. Ylennyksen myötä yritystä johtaa kolme naista.

Sollertiksen toimitusjohtaja Joanna Niininen jää äitiysvapaalle kesäkuussa, jonka aikana yritystä luotsaavat varatoimitusjohtaja Weisell ja toimistopäällikkö Outi Niskanen.

Weisell on aiemmin toiminut yrityksen asiakkuuspäällikkönä ja ollut mukana luomassa Diginaisten digimarkkinointitiimiä. Lisäksi Weisell on aiemmin johtanut call center-toimintaa.

– Olen erittäin innoissani ottaessani vastaan varatoimitusjohtajan paikan Suomen vanhimman internet-operaattorin johdossa. Naistoimitusjohtajia IT-alan yrityksistä jo löytyy, mutta kolmen naisen kärkikolmikko on harvinaisuus, Weisell kuvailee.

Euroopan parlamentin tutkimuspalvelun viime vuonna julkaistun selonteon mukaan naisia oli ICT-alan johtotehtävissä 19 prosenttia vuonna 2015, kun muilla toimialoilla yhteensä vastaava luku oli 45 prosenttia.

Sollertikseen kuuluva Image World on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva internetoperaattori. Image World perustettiin vuonna 1992 ja Sollertis osti sittemmin konkurssiin menneen yrityksen vuonna 2015.

Lue myös: Image World sai uuden omistajan
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkanteita kahdesta kalliista kuluttajaluotosta – toteutuessaan olisi ensimmäinen kerta Suomessa

Ruotsin valtio: Telialle ylimääräinen yhtiökokous – Jarnheimer nousemassa hallituksen puheenjohtajaksi

Vaikuttajamarkkinointi on ammattimaistunut myös Suomessa – Blokess-ryhmästä tuttu Matti Roth: "Vaikuttajalla ja brändillä on yhteinen vastuu"

HS: Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa kasvanut, täysin miesvaltaiset hallitukset vähissä

Ranska, Saksa ja Italia aikovat estää Facebookin kryptovaluutan libran käyttöönoton Euroopassa

Sveitsiläinen suurpankki Credit Suisse lyö miinuskoron isoille talletuksille

Lyijypanosten täyskielto EU:n valmistelussa – harrastuksen hinnan nousu harmittaa metsästäjiä

Qantasin 19 tunnin lento New Yorkista Sydneyyn koettelee matkustajien ja miehistön kestokykyä

Energiayhtiöiden myyntibuumi pääsemässä taas vauhtiin – kuntien talous on heikko ja ulkomainen pääoma etsii vakaita sijoituskohteita

EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteet kiristyvät – USA on asettanut tulleja yli 6,7 miljardin euron arvoiselle tuonnille EU:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.