Kuopiolainen NewIcon avaa osakeannin – tähtäimessä iso siivu lääkehuollon automaation markkinasta

Terveysteknologiayhtiö NewIcon hakee keskiviikkona alkaneessa osakeannissa enintään 4,99 miljoonaa euroa.

NewIconin tavoitteena on saavuttaa markkinajohtajan asema kaikissa Pohjoismaissa sekä kasvaa nopeasti Lähi-idässä ja vuonna 2018 perustetun General Icon -yhteistyöyrityksen myötä Kiinassa. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto kasvoi 65 prosenttia 7,3 miljoonaan euroon.

– Tähtäämme yli 60 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2024. Olemme silloin merkittävä lääkehuollon automaatiotoimittaja Euroopassa ja tehneet markkina-avauksen myös Pohjois-Amerikkaan, sanoo NewIcon Oy:n toimitusjohtaja Ossi Parviainen.

Osakeannin tavoitteena on kerätä sijoituksia enintään 4,99 miljoonaa euroa, jotka käytetään kansainvälistymiseen ja skaalautuvan liiketoiminnan rakentamiseen. Maantieteellisen laajentumisen rinnalla yhtiö hakee kasvua täydentämällä tuotteitaan.

– Innovatiivinen tuotekehitystiimimme suunnittelee uusia skaalautuvia digitaalisia ratkaisuja ja automaatiolaitteita kattamaan koko katkeamattoman lääkehoitoketjun, kertoo Parviainen.

Lääkehuollon automaatiolaitteiden markkinan arvo on tällä hetkellä 5,5 miljardia euroa, jonka on ennustettu kasvavan keskimäärin yli 7 prosentin ja esimerkiksi Kiinassa peräti 13 prosentin vuosivauhtia.

– Uusia ratkaisuja hoitotyön tehostamiseen ja kustannusten leikkaamiseen etsitään jatkuvasti. Tulosten saavuttamiseksi sairaalat ja apteekit ovat valmiita tekemään isojakin investointeja. Lääkehuollon automatisoinnilla saavutetaan suoria kustannussäästöjä, sillä sen avulla voidaan muun muassa tehostaa hoitotyötä, pienentää varastointiin sitoutunutta pääomaa ja lääkehävikkiä, Parviainen kuvailee.

NewIconin osakeannin järjestää sijoituspalveluyritys Springvest Oy, joka järjesti myös NewIconin aiemman rahoituskierroksen vuonna 2017. Tuolloin NewIcon keräsi 4,3 miljoonaa euroa, mikä toi yhtiölle lähes 300 uutta osakkeenomistajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.