Suomalainen terveysteknologiayritys lähtee Kiinan markkinoille

Kuopiolainen terveysteknologiayritys NewIcon on solminut kiinalaisen Diyuan Enterprise Ltd:n kanssa kanssa sopimuksen robotista, joka saataa käyttökuntoon suonensisäisiä lääkkeitä massatuotantona. Sopimuksen arvo on puoli miljoonaa euroa. Laite toimitetaan kiinalaiseen sairaalaan ensi syksynä.

– Yhtiö pitää robottiamme keihäänkärkituotteenaan ja arvioimme yhtiön edustaja Yang (Richard) Luin kanssa, että jo vuonna 2018 myymme kymmeniä vastavia laitteita kiinalaisiin sairaaloihin, NewIcon Oy:n liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Marja Jaurakkajärvi toteaa tiedotteessa.

Robottikauppa on merkittävä markkina-avaus Kiinaan, sillä jos tuotteeseen ollaan tyytyväisiä, jatkotoimitukset myös muihin kiinalaisiin sairaaloihin ovat todennäköisiä.

Juuri näin kävi israelilaisen Meuhedet Pharmacyn kanssa. Apteekkiketju tilasi 17. lokakuuta toisen lääkevarastoautomaattinsa, joka toimitetaan asiakkaalle ensi vuoden alussa.

– Apteekkiketjuille on poikkeuksellista lähteä laajentamaan automaatiota näin nopeasti, mutta koska edut ja hyödyt olivat niin selkeästi ja nopeasti havaittavia, he päättivät ottaa automaation nopeasti käyttöön myös muissa apteekeissaan, NewIconin markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.