Suomalainen terveysteknologiayritys lähtee Kiinan markkinoille

Kuopiolainen terveysteknologiayritys NewIcon on solminut kiinalaisen Diyuan Enterprise Ltd:n kanssa kanssa sopimuksen robotista, joka saataa käyttökuntoon suonensisäisiä lääkkeitä massatuotantona. Sopimuksen arvo on puoli miljoonaa euroa. Laite toimitetaan kiinalaiseen sairaalaan ensi syksynä.

– Yhtiö pitää robottiamme keihäänkärkituotteenaan ja arvioimme yhtiön edustaja Yang (Richard) Luin kanssa, että jo vuonna 2018 myymme kymmeniä vastavia laitteita kiinalaisiin sairaaloihin, NewIcon Oy:n liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Marja Jaurakkajärvi toteaa tiedotteessa.

Robottikauppa on merkittävä markkina-avaus Kiinaan, sillä jos tuotteeseen ollaan tyytyväisiä, jatkotoimitukset myös muihin kiinalaisiin sairaaloihin ovat todennäköisiä.

Juuri näin kävi israelilaisen Meuhedet Pharmacyn kanssa. Apteekkiketju tilasi 17. lokakuuta toisen lääkevarastoautomaattinsa, joka toimitetaan asiakkaalle ensi vuoden alussa.

– Apteekkiketjuille on poikkeuksellista lähteä laajentamaan automaatiota näin nopeasti, mutta koska edut ja hyödyt olivat niin selkeästi ja nopeasti havaittavia, he päättivät ottaa automaation nopeasti käyttöön myös muissa apteekeissaan, NewIconin markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Sirpa Karppi jatkaa Kuopion Yrittäjien johdossa

Kuopion Ykköstilit Oy:n yrittäjä Aino Valta-Rönkkö on vuoden 2019 senioriyrittäjä

Uutisen takana: Korkein oikeus kinasteli Talvivaara-jutun yksityiskohdista, mutta yhdestä asiasta se oli yksimielinen: Kaivoksen johto rikkoi lakia

Kuopiolainen NewIcon toimittaa Taysiin maailman suurimman lääkevarastoautomaatin

KKV: Autokouluja kannustettiin korottamaan hintoja – virasto esittää yhteensä 300  000 euron seuraamusmaksuja

Liikelaitos Mestar muuttuu yhtiöksi Kuopiossa – kaupunginhallituksen Antti Kivelä: "Suuryritykset saattavat vallata alaa paikallisilta toimijoilta"

Asuntomarkkinoilla tänä vuonna käynyt kuhina saattaa olla kaiku menneiltä runsauden ajoilta ja uhkaa tulla tiensä päähän, Nordea ennustaa

Alibaba tavoittelee kiinalaista onnensummaa Hongkongin pörssin suurimmassa listautumisessa vuosiin

EU-komissio: Suomi on vaarassa rikkoa yhteisiä taloussääntöjä – historiallisesti yksikään euromaa ei ole liiallisen alijäämän menettelyssä

Boeingille uusi takaisku: suunnittelee uudelleen 7  000 koneen suojarakenteen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.