Kuopiolainen yhtiö mukana toteuttamassa historiallista hankintaa

Kuopiolainen hankintayhtiö IS-Hankinta Oy ja ruotsalainen talousyhdistys VÄRMEK ovat toteuttaneet yhdessä historiallisen, rajat ylittävän julkisen hankinnan.
Hankinnan kohteena ovat energiayhtiöiden tarvitsemat analyysipalvelut, kuten erilaisten näytteiden ottaminen ja analysointi maaperästä, nesteistä ja kaasuista. Sopimukset on solmittu viiden yrityksen kanssa. Yrityksistä kolme on Suomesta. Ne ovat rovaniemeläinen Ahma ympäristö Oy, kotkalainen ALS Finland Oy sekä raisiolainen Eurofins Scientific Finland Oy.

Hankinta perustuu IS-Hankinnan ja VÄRMEKin keväällä solmimaan yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää energia-alan pohjoismaista hankintayhteistyötä. Valtioiden rajat ylittävää yhteistyötä julkisissa hankinnoissa tehdään Euroopassa vähän, ja Pohjoismaissa kansainvälisiä yhteishankintoja ei ole toteutettu lainkaan.

Ensimmäiseksi yhteishankinnan kohteeksi valittiin analyysipalvelut, joiden hankinta oli molemmissa maissa ajankohtainen. Tarjouskilpailu käynnistyi heinäkuussa. Sopimukset on juuri solmittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.