Kuopiolaisen Situra Groupin valitukset nurin hovissa - konkurssi jäi voimaan

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kuopiolaisen Situra Group Oy:n valitukset liittyen yhtiön konkurssiin asettamiseen.  Käräjäoikeuden päätös yhtiön konkurssiin asettamisesta jäi voimaan.

Situra Group vaati, että Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätös yhtiön konkurssiin asettamisesta kumotaan. Situran mielestä sen ja Anpe Oy:n välinen urakkasopimus ei ollut sellainen selvä saatava, jonka perusteella Situra Group olisi voitu asettaa konkurssiin, sillä sopimuksesta oli ollut riitaa osapuolten kesken. Situra Groupin mukaan sillä oli Anpe Oy:ltä vastasaatava, joka oli suurempi Anpe Oy:n saatava. Käräjäoikeus ei kumonnut päätöstään, joten Situra valitti siitä hoviin.

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut siitä, että Anpe Oy:llä on ollut velallisen allekirjoittamaan sitoumukseen perustuva erääntynyt saatava, jonka perusteella Anpe Oy on voinut vaatia Situran asettamista konkurssiin. Hovioikeuden mukaan Situra Group ei esittänyt sellaisia seikkoja, joiden perusteella hovioikeus voisi arvioida saatavien riitaisuutta tai vastasaatavaa toisin kuin käräjäoikeus. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut, joiden mukaan Situra ei ole saatavan kiistämisellä tehnyt saatavaa riitaisaksi ja perusteettomaksi.

Hovioikeus piti Situraa maksukyvyttömänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopiolaisyhtiön urakkasopimus Rantasalmella purettiin – nyt kiistellään rahasta

Käräjäoikeus ei perunut päätöstä - Situra Group konkurssiin

Situra Group on asetettu konkurssiin