Kuopiolaislähtöinen digitaalinen autopesu herättää kansainvälistä kiinnostusta

Maailman autopesuliiton (Intenational Car Wash Association) toimitusjohtaja Eric Wolf saapuu tänään Suomeen tutustumaan maassamme kehitettyyn maailman ensimmäiseen digitaaliseen autopesuun.

Kuopiosta lähtöisin olevan Superoperator Oy:n teknologialla autopesuloiden palveluja voidaan ohjata älypuhelimella. Nyt teknologiaa viedään maailmalle, ja kasvun mahdollisuuksia pidetään hyvinä.

– Tällä hetkellä yksityisessä omistuksessa oleva auto on ajossa noin 4 prosenttia ajasta. Uber, autojen yhteiskäyttöpalvelut ja uudenlaiset auton omistamismuodot tulevat nostamaan tätä lukua roimasti. Samalla syntyy valtava potentiaali tehokkaille ja moderneille autojen huoltopalveluille. Tuomme IoT:n (s) autopesuloihin, sanoo Superoperator Oy:n toimitusjohtaja Erkki Aminoff.

Suomessa Superoperator Oy pyörittää Juhlapesu-autopesuketjua. Pesuun pääsee mobiiliapplikaatiolla ympäri vuorokauden ja myös maksaminen hoituu sovelluksen kautta, ilman että kuskin tarvitsee nousta autosta. Pesussa voi käydä kiinteään kuukausihintaan niin usein kuin haluaa.

Teknologia on jo käytössä myös Ruotsissa, Amerikassa ja Australiassa. Laajentuminen Keski-Eurooppaan on käynnissä parhaillaan.

Kuopiolainen Juhlapesu laajenee Ahvenanmaalle

Suomalainen autopesun ohjelmistolisenssi on myyty Australiaan