Lännen Media: Ceta voi vielä kohdata vastustusta

EU:n ja Kanadan välinen tuore vapaakauppasopimus (Ceta) voi kohdata vielä vastustusta, kertoo Lännen Media. Näin arvioivat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) ja Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden akatemiaprofessori Martti Koskenniemi.

Mykkänen sanoo, että on olemassa riski, että jossakin jäsenmaassa tai niiden osaparlamentissa tulee uusi pysähtyminen, jolloin pahimmillaan osa sopimuksesta juuttuu pitkäksikin aikaa. Näin arvioi myös Koskenniemi.

Ministerin mukaan on kuitenkin suhteellisen varmaa, että sopimuksen väliaikainen soveltaminen alkaa ensi talvena, koska siihen tarvitaan enää Euroopan parlamentin hyväksyntä.

Pitkään neuvoteltu vapaakauppasopimus allekirjoitettiin viime viikolla Brysselissä. Sopimus uhkasi kaatua Belgian Vallonian alueen vastustukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.