Lakko näkyy yhä kauppojen hyllyillä

Kauppojen ruokahyllyihin uhkaa jäädä aukkoja myös ensi viikolla, jos leipomoiden ja lihatehtaiden toimihenkilöt aloittavat lakon ylihuomenna. Tänään päättyneen työtaistelun jälkeen tuotanto leipomoissa on palautunut lähes normaaliksi, mutta saattaa olla, että leivottua leipää ei silti kauppoihin saada.

Lihatehtaat aloittavat toimintansa vasta viikonlopun jälkeen, ja niiden tuotannon käynnistäminen tapahtuu leipomoita hitaammin ilman uusiakin lakkoja. Niiden toimintaan toimihenkilöiden lakolla olisi suurempi vaikutus kuin leipomoihin.

Työtaistelun piirissä olisi kymmenen suurta tehdasta ja leipomoa, muun muassa Fazer, Vaasa, Atria, HK Ruokatalo ja Liha-Saarioinen.

Kolmipäiväinen lakko voi alkaa, mikäli Toimihenkilöunionin ja Elintarviketeollisuusliitto ETL:n välisen työriidan sovittelu ei tuota huomisiltana tulosta.

Leipää kyllä valmistuisi uudenkin lakon aikana, mutta tavaraa ei välttämättä saada kauppaan, koska lähettämöt ovat pitkälle automatisoituja ja monet eivät osaa tietokonejärjestelmiä käyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.